Web-Teknoloji.Blogspot.Com 4 Yaşında

Blogu açalı tam 4 yıl oldu. Bu site ile uzun süre ilgilenmedim. Bunun nedeni de istediğim gibi bir tema bulamamamdı. Ayrıca kendi kişisel sitemi açıp, bildiklerimi orada paylaşırım diye düşünüp, bu blogta yazmayı sürekli erteledim. 

Bu blogta yazmaya başlayalı daha çok fazla bir süre olmamasına rağmen kısa sürede iyi bir yere geldi diye düşünüyorum. Tabii ki daha çok yolu var. Elimden geldiğince bu blogumu da kişisel blogum gibi sık ziyaret edilen bir blog haline getireceğim.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

Not: Şimdi dikkatimi çekti de bloglarımın açılış tarihleri hep Haziran ayına denk gelmiş. İlginç :)   
Share:

PDF Dosyalarınızı Word veya Text Formatına Dönüştürün


Bildiğiniz gibi internette dosya paylaşmak için en çok PDF dosyaları kullanılıyor. Bir çok PDF okuyucusu genelde PDF dosyalarının üzerinde düzenleme yapmanıza izin vermiyor. 

Böyle durumlarda PDF dosyalarınızı word veya text dosyasına dönüştürmek isteyebilirsiniz. Bu işlem için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz First PDF programını kullanabilirsiniz.

Aynı anda birden fazla dosyayı word veya text dosyasına dönüştürebilirsiniz. Ayrıca bu program ile PDF dosyalarınızı resim formatına da dönüştürebilirsiniz. Programın resim formatına dönüştürürken de çok başarılı olduğunu gördüm. Burada dikkat etmeniz gereken bir şeyi size söyleyeyim. PDF dosyalarınızı resim formatına dönüştürecekseniz, kullanacağınız PDF dosyalarınızın sayfa sayısı az olsun.

Örneğin PDF'nin sayfa sayısı 200 ise bunu resim formatına dönüştürmeye kalkarsanız elinizde 200 tane resim olacağını unutmayın. O yüzden sayfa sayısı az olan PDF dosyalarında bu program daha kullanışlı.


First PDF programının desteklediği formatlar;
  • DOC: MS Word Format
  • RTF: Rich Text Format
  • TXT: Plain Text Format
  • BMP: Bitmap Picture Format
  • JPG: JPEG Image Format
  • GIF: Graphics Interchange Format
  • PNG: Portable Network Graphic Format
  • TIF: Tagged Image File Format
Program bütün Windows işletim sistemlerinde çalışıyor.

PDF'den Word'e dönüştürmek için gereken sistem gereksinimleri;
  • Microsoft Windows 7, Windows Vista, Windows 8, Windows XP, Windows 2003, Windows 2000 veya Windows ME.
  • Pentium III işlemci veya daha iyisi, Pentium 4 veya üstü.
  • 256 RAM veya daha fazlası. 512 MB RAM tavsiye edilen.
  • Kurulum için 100 MB boş hard disk alanı.
Share:

Learnihongo Japonca Dersleri 1 Kitabı Çıktı


Anime izlemeye ne zaman başladığımı hatırlamıyorum. Fakat izlemeye başladığımda beri Japonca'ya olan ilgim her geçen gün arttı. Bu yüzden de bir süredir learnihongo.comsitesini takip ediyorum. Facebook fan sayfasında kitabının çıkacağı haberini daha önceden vermişlerdi. Kitap bugün çıkmış. Kitabı da en kısa sürede temin etmeyi düşünüyorum. 

Kitabın Önsöz'üne bakacak olursak:

Asya dillerinden birini öğrenirken gözümüze hiç alışık olmayan alfabelerle karşılaşırız. Bunlara baktığımızda hemen hepsi birbirine çok benzese de aslında farklılıklar mevcut. Biz bu kitabımızda bu alfabelerden biri olan Japon alfabesini kolay ve hızlı bir şekilde öğretmeyi görev edindik. LearNihongo ekibi olarak siz değerli öğrencilerimizden gelen talep doğrultusunda, Türk öğrencilerine yararlı olabilecek bir kaynak kitap ortaya koymanın sevincini yaşamaktayız. Kitabımız içerisinde kısaca Kana olarak adlandırdığımız Hiragana ve Katakana alfabeleri üzerinde durulacaktır. Gerek kana hecelerinin çizimlerini, gerekse de dilbilgisi kurallarını öğreteceğimiz bu kitabın siz değerli öğrencilerimize katkısı olması dileğiyle..

BU KİTABI KİMLER ALMALI?

Japonca’ya gönül vermiş herkesin 1. derecen uğrak mekanı olan LearNihongo sitesinin, sizler için hazırlamış olduğu Japonca kitapları serisinin ilk kitabı olan LearNihongo Japonca Dersleri 1 kitabı;

  • Japonca’ya yeni başlayacaklar,
  • Kelime haznesini geliştirmek isteyenler,
  • Daha hızlı hiragana ve katakana okuyup yazmak isteyenler içindir.
Bu kitap ile Japon alfabesinin ne kadar basit ve kolay olduğunu, göze karışık gelen hecelerin ne kadar zevkle çizildiğini göreceksiniz. Toplam 14 günlük bir çalışma programı ile gelen Japonca Dersleri 1 kitabı ile, Kana gramer kurallarını ve çizimlerini 105 adet Japonca kelime üzerinde çalışarak çok hızlı bir şekilde öğreneceksiniz. İlk kitabımızda siz Japonca öğrenenlere temel basamak ve bir başucu kitabı olacak bir eser ortaya koyduğumuza inanıyoruz. 

Tüm öğrencilerimize büyük katkısı olacağını düşündüğümüz bu eser ile Türkiye'deki Japonca eğitimine verdiğimiz destek daha da artmış bulunmaktadır. Kitabın çıkmasını büyük sabırla bekleyen tüm üye ve takipçilerimize şükranı borç bilir, teşekkür ederiz..

Share:

Pardus, Dış Kaynak Kullanımıyla Yola Devam Edecek

TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) Müdür V. Dr. Ahmet Kaplan, Pardus’ta en fazla 5 kişilik çekirdek ekip oluşturacaklarını, bunun dışında yazılım geliştirme aşamalarının dış kaynak kullanımıyla özel sektör üzerinden yapılacağını açıkladı. Pardus projesinin yeni yol haritasını açıklama için İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaplan, “Çalışmalarımızın hepsi TÜBİTAK bünyesinde değil.50 geliştirici alıp da asla bunu TÜBİTAK bünyesinde yapma düşüncesinde değiliz. Bunun ekosistemle, özel şirketler tarafından sağlanmasını amaçlıyoruz. Bir çok firmayla görüşmelerimiz sürüyor. TÜBİTAK, operasyonun merkezinde olmaması lazım. Bu doğru da değil. Amacımız ekosistemi oluşturup çeşitli sertifika programlarıyla bu ekosistemin de sağlıklı devam etmesini sağlamak. Geliştiricilerle daha sıkı bir işbirliği yapmak istiyoruz. Fatih projesinde araştırma geliştirme konusu çağrısına çıkıldı. Fatih projesi için geliştirilecek sistemlerin desteklenmesi amaçlandı. Pardus işletim sistemi gömülü sistemler geliştirilmesi için de yakında çağrıya çıkacağız.” dedi.
KOBİ ÇÖZÜMLERİNE DESTEK
Pardus üzerinde yazılım geliştirenlere TÜBİTAK tarafından destek verileceğini açıklayan Kaplan, “KOBİ’lerin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlere büyük destek vereceğiz. Girişimcilerin ihtiyaç duyduğu yazılımların ücretsiz alternatiflerini Pardus’ta hayata geçirmek istiyoruz. Amacımız bütün halkımızın kullandığı ücretsiz yararlanabileceği bir işletim sistemini yaygınlaştırmak. Ana Linux dağıtımlarından ayrılmayacak bir yapıya sahip olmak, sürücü problemlerini çözüme kavuşturmak.” dedi. Pardus Proje Yöneticisi Abdullah Erol da, “Pardus ve açık kaynak konusunda çözümler üretmiş firmaları bizimle işbirliği yapmaya davet ediyoruz. Biz onların geliştirdikleri açık kaynaklı yazılımların firmalara tanıtımlarında destek olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
YENİSÜRÜM YAKINDA GELİYOR
Pardus’un mobil işletim sistemi sürümünün çıkarılmasında geç kalınıp kalınmadığı yönündeki bir soru üzerine Kaplan şunları söyledi: “Sadece Pardus değil birçok işletim sistemi mobilde geç kaldı. Akıllı telefonlar donanımla iç içe. Üretici donanıma uyumlu yazılımlar geliştiriyor. Donanım üreticileriyle işbirliği içinde çalışmak gerekiyor. Bir ay içinde Pardus’un yeni kurumsal sürümünü çıkaracağız. Şu anda testlerini yapıyoruz. Pardus’la ilgili Pardus.org.tr’den bilgi alınabilir. İsteyenlere ücretsiz Pardus CD’si gönderilmesi konusunda çalışma başlatacağız. Çeşitli eğitimler ve kamu spotlarıyla Pardus’u duyurmak ve çağrı merkezi hayata geçirmek istiyoruz.”
TÜRKÇE DESTEĞİ ARTACAK
Amaçlarının, Pardus’u TÜBİTAK’ın malı olmaktan çıkarıp, bütün vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabileceği ve kullanacağı bir işletim sistemi haline dönüştürmek olduğunu ifade eden Kaplan, “İşletim sisteminde Türkçe desteğini artırmak için üniversitelerle birlikte çalışma yapacağız. Öğrencilerle Türkçe dil desteği konusunda birlikte çalışacak ve katkı vermelerini sağlayacağız. Tema yarışmasıyla da Pardus’un değişik ekran görüntülerine sahip olmasını sağlayacağız. Pardus’un tamamının Türkçe olmasını amaçlıyoruz. Yazılımda menünün bir bölümünün Türkçe, bir bölümün İngilizce olması bizi üzüyor. Pardus’un en iyi Türkçe desteğine sahip işletim sistemi olmasını amaçlıyoruz. Türkçe yardım dosyaları ve kitaplarının sisteme eklenmesini planlıyoruz. Dokümantasyon konusunda eksiklik gördük. Amacımız Pardus?un temel yazılımlarına kadar kitaplar çıkarmak ve çok cüzi ücretlerle ya da ücretsiz olarak bunları dağıtmak, sistemin bilgisayara nasıl yükleneceği ve kullanılacağı konusunda destek sağlamak.” şeklinde konuştu.
DANIŞMA KURULU OLUŞTURULDU
Pardus’un Devlet Planlama Teşkilatı’nın desteğiyle, daha çok kamunun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2003′te ortaya çıkmış bir milli işletim sistemi olduğunu hatırlatan Kaplan, “22-23 Mart’ta Pardus’un Yarını adlı bir çalıştay yaptık. Burada amacımız Pardus’un tüm bileşenleri, Pardus’u kullanan özel şirketler ve kamudan kişilerin katılımını sağlayarak, ‘Pardus’u nasıl ilerletelim’ diye sormaktı. Çalıştayda Danışma Kurulu oluşturulmasına karar verildi. Danışma Kurulu 8 üyeden oluşuyor. Kamu, özel sektör temsilcileri, kullanıcı topluluğu, geliştirici ve kullanıcılardan oluşuyor. Sadece 2 üye TÜBİTAK’tan. Kararları topluluğa danışarak alıyoruz.” dedi.
KAMUDA YAYGINLAŞIYOR
Pardus konusunda her zaman Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğini gördüklerini ifade eden Kaplan, “İl formatörlerine ve onların da desteğiyle de öğretmenlerimize Pardus eğitimi verilecek. MEB akıllı tahtalarda Pardus kullanılmasının önünü açtı. Öğrencilerimizin ilk karşılaştıkları ekranlar kendi milli işletim sistemimiz olan Pardus olacak. Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi (ASAL) tüm şubelerinde Pardus kullanılıyor. Pardus’un yeni çıkacak kurumsal versiyonuyla Milli Savunma Bakanlığı’nda 5 bin bilgisayarda Pardus’un daha geniş kullanılması sağlanacak.” şeklinde konuştu. Kaplan’ın verdiği bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İSKİ ve RTÜK gibi kamu kuruluşlarında halen Pardus işletim sistemi kullanılıyor.
AKILLI TAHTADA PARDUS DA OLACAK
Kaplan, FATİH projesi kapsamında okullara dağıtımı başlanan akıllı tahtalarda Pardus kullanılması için çalışma başlatıldığını açıkladı. TÜBİTAK tarafından 2003 yılından bu yana geliştirilmekte olan Pardus işletim sisteminde yeni dönemi açıklamak için düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaplan, “FATİH projesinde kullanılacak 85 bin akıllı tahta ihalesini Vestel kazanmıştı. Hem Windows hem de Pardus’un çalışır durumda olması şartı yazılıydı. Pardus’un tahtalarda sağlıklı çalışabilmesi için Vestel’le çalıştık. 150′ye yakın testten başarıyla geçti. Şu anda sahaya nakledilen 10 binlerce tahtadan 85 bininde Pardus var. Son olarak FATİH projesindeki akıllı tahtalarda Pardus kullanılması kararı alındı. 620 bin akıllı tahtada sadece Pardus kullanılacak.” dedi. FATİH projesindeki tablet bilgisayarlarda mobil işletim sistemlerinin ön plana geçtiğini hatırlatan Kaplan, tablet bilgisayarlarda da Pardus kullanımını sağlamak için Pardus’un mobil sürümünün yapılması konusunda çalışma başlatıldığını söyledi.

Kaynak: Pardus, dış kaynak kullanımıyla yola devam edecek
Share:

SONY, XPERIA U'yla Yine Yapmış Yapacağını!

Xperia ailesinin en renkli, en eğlenceli çocuğu XPERIA U’da fizy müzik uygulaması telefonun her yerinde. İstediğiniz şarkıyı aratıp, anında dinleyebilir, Xloud ve 3D surround ses teknolojisiyle HD kalitesinde müzik keyfini yaşayabilirsiniz. Xperia U’ya entegre olarak gelen fizy sayesinde, müzik çalarda dinlediğiniz herhangi bir şarkının farklı versiyonlarını ya da şarkıcının diğer tüm şarkılarını fizy üzerinden aratıp ve dinleyebilirsiniz. Bununla birlikte Haziran sonunda gerçekleşecek TrackID güncellemesiyle, TrackID uygulaması üzerinden radyoda veya sokakta duyduğunuz bir müziğin ne olduğunu bulup, fizy’de aratma ve dinleme imkanına da sahip olacaksınız.

Xperia U gençler ve kendini genç hissedenler için özel olarak tasarlandı. Altındaki şeffaf bant, albüm kapağının veya resimlerin renklerine göre renk değiştiriyor. Üstelik Xperia U’yu değiştirilebilir alt kapaklarla da istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Diyelim ki, tam fotoğraflık bir kare var. O anda çektiniz çektiniz. XPERIA U’nun bir saniyede çekim moduna geçme özelliğiyle, bu kareyi kaçırmanız imkansız. 5 Megapiksel kamerasıyla mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz. Üstelik 720p HD video çekim özelliğiyle gelsin bombastik videolar!

Xperia U, akıllı telefon dünyasına renk katacağa benziyor. Akıllı, eğlenceli, renkli, karizmatik… Tek kelimeyle stil sahibi bir telefon.

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.
Share:

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi