PhotoFiltre Studio X 10.7.3 + 35 Plugin 32 64 Bit Türkçe Full

PhotoFiltre Studio X 10.7.3 + 35 Plugin 32 64 Bit Türkçe Full




PhotoFiltre Studio ile resimlerinizi düzenleyebilir,efekt katabilir,ayrıca bannerlar oluşturabilirsiniz.Yazılımın sahip olduğu özellikler ile resim üzerinde basit ya da gelişmiş ayarlamalar yapmanıza imkan sağlamaktadır.

Yazılımın Son Sürümündeki Değişiklikler:
# RAW biçimi için EXIF temel bilgisini gösterme ("File"(Dosya) > "İmage Properties"(Resim Özellikleri).
# Eğim filtresi geliştirildi (daha fazla kullanma talimatı).
# Telif hakkı kipi geliştirildi (düşey merkezi gösterim).
# Yeni şekil bozukluğu giderici.
# Tüm dönüştürme işlemlerinde (çevirme, bükme...) en keskin ve yüksek kaliteye sahip olan ve ön tanımlı gelen boyutlandırma yöntemi kullanma.
# Şekil bozukluğunu gideren fırça aracı geliştirildi (daha kusursuz).
# Şekil bozukluğunu giderme aracına gerçek zamanlı ön izleme özelliği eklendi.
# Dengeleme işlevleri, renklerin yerini değiştirme, dizi renklerinin yerini değiştirme, renkleri indeksleme.
# Vuruş, doldurma ve elle seçilen filtrelerin doğrudan ön izleme tercihine sahip olması.
# Katmanlar için şeffaf renk düğmesinin etkin olması.
# DNG biçimine destek.
# Çizim araçları doğru büyüklükte imleç kullanabilir.
# Emboss filtresi geliştirildi (diyalog kutusu).
# Clone damga aracı geliştirildi (diğer resim veya katmanlardan çoğaltma yapma).
# Karakter kipi dış karakter dosyalarını yükleyebilir.
# Yeni bakış açısı düzeltme kipi.
# Yeni ufuk düzeltme kipi.
# Radial bulanıklık filtresi geliştirildi.
# Motion bulanıklık filtresi geliştirildi (diyalog kutusu).
# Radia maske filtresi geliştirildi (diyalog kutusu).
# Yeni dairesel bulanıklık filtresi.
# Katmanlardaki şeffaf alanlar üzerinde çizim araçları ile çizim yapabilme.
# Silme aracı geliştirildi (alfa kanalı için ters kip).
# Seken etkin katmanı gösterme.
# İlerici şekil işlevleri ve katmanlardaki üç boyutlu alanları kendiliğinden seçme.
# RGBA kipinde katman ilave etme olanağı (şeffaf arka plan).
# Görüntü gezgini geliştirildi (karakter taraması ve çok satırlı ekran).
# Bazı kaynak kodları geliştirildi ve hatalar 

                         PhotoFiltre Studio X 10.7.3 İndir
Share:

Advanced SystemCare Pro v6.2.0.254 Türkçe Full İndir

Advanced SystemCare Pro v6.2.0.254 Türkçe Full İndir


Advanced SystemCare Pro sisteminizi en iyilemeye ve optimize etmeye yarayan güçlü bir bakım aracıdır.

Sadece tek tıklama ile Advanced SystemCare Pro Her gün
  • Spyware ve Adware zararlılarını kaldırın
  • Güvenlik açıklarına önlem alın
  • Gizlilik koruması sağlayın
  • Kayıt defteri hatalarını düzeltin
  • Geçici dosyaları temizleyin
  • Başlangıcı temizleyin
  • Windows'u onarın
  • Sisteminizi hızlandırın
  • Sabit diskinizi birleştirin
  • Sisteminizi optimize ederek en iyi hale getirin

                               Advanced SystemCare Pro v6.2.0.254 Türkçe Full İndir
Share:

Micro SDHC Hafıza Kartlarında Class Değeri Nedir?


Micro SDHC üzerinde gördüğünüz C içerisindeki 4 bu kartın class 4 olduğunu belirtiyor.

Günümüzün hafıza kartı çözümleri için piyasada 64 GB gibi über hafıza kartı çeşitleri bulunabiliyor.

Akıllı telefonlar ve fotoğraf makinalarının vazgeçilmezi yüksek boyutlu hafıza kartları ancak ucuza kaçalım derken ve birazda bilgi eksikliği nedeniyle yüksek boyutlu ama düşük yazma/okuma hızlı hafıza kartları alınabiliyor. Hatta çoğu satıcının bilinçsiz tüketiciye yüksek hafıza kapasiteli ancak çok kötü yazma/okuma hızına sahip hafıza kartlarını pahalı fiyatlara sattıkları bilinen birşey.

Akıllı telefonların vazgeçilmezi Micro SDHC kartların dilerseniz açılımını yapayım. Micro SDHC -> Micro Secure Digital High Capacity demek. Eskiden biz bunu Micro SD olarak biliyorduk ancak bu kartların kapasiteleri en fazla 2 GB idi. Daha yüksek boyutlara ihtiyaç duyulunca HC teknolojisine geçildi.

Peki geçildi de ne oldu? Artık bu kartlar üzerinde class yani sınıf değerlerini görmeye başladık. Peki bu class değerleri neyi ifade ediyor ve A markasındaki class 10 ile B markasındaki class 10 aynı seviyede okuma/yazma hızı veriyor mu?

Yazının bu bölümünde de bu sorulara cevap vereyim.

Class değeri o hafıza kartının okuma/yazma bakımından değeri demektir. Piyasada C 2, C 4, C 6 ve C 10 kartlar kolaylıkla bulunabiliyor. C 2 olanlar bu kartların en düşük okuma/yazma oranına sahip olanlar C 10 ise en yüksek okuma/yazma oranına sahip olanlar. Piyasada bu kartlar için C 2 ise saniyede 2 mb okur/yazar, C 10 ise saniyede 10 mb okur/yazar şeklinde tanımlar var ancak bu çok basite indirgenmiş ve farklı markaların arasındaki performans incelemelerinde biraz havada kalmış bir tanım. (bence)

Şimdiye kadar OEM den tutunda Team, Transcend, Kingston gibi markalarda Micro SD HC ve daha fazla markada Micro SD hafıza kartlarım oldu. Yaptığım testlerde Kingston 8 GB Micro SDHC C 4 hafıza kartı Team 8 GB Micro SDHC C 6 hafıza kartından daha hızlı çıktı. Yani kaliteli bir markanın C 6 değerli hafıza kartı kalitesiz bir markanın C 10 hafıza kartını okuma/yazma oranında ikiye bile katlayabilir.

Marka olarak pek öneri yapmak istemiyorum malum teknolojik üründe herşey olabiliyor. Ama illa marka önerisi isteyenler için ben Kingston, Transcend, Sandisk markalarından vaadeddiklerinin üzerinde performans aldım diyebilirim. Çok ucuza bulmadıkça pek bilinmedik markalara rağbet etmemek gerekli. Ucuz diye aldığınız C 6 hafıza kartı kaliteli markanın C 2 hafıza kartıyla benzer sonuçları verince ve o C 2 hafıza kartı aldığınız hafıza kartından daha ucuz olunca paranıza üzülebilirsiniz.

Peki siz hangi hafıza kartını kullanıyorsunuz?
Share:

Android Ekran Görüntüsü Alma - ROOTSUZ

 



Android için bugünkü tanıtacağım program Screen Capture Shortcut Free.





 
Adından da anlaşılabileceği gibi Android işletim sistemli telefonlarınızda çok basit şekilde ekran görüntüsü almanızı sağlıyor.

Google Play'de ekran görüntüsü almak için daha güzel programlarda bulmak mümkün. Ancak büyük çoğunluğu root istiyor, telefonunuz rootsuzsa çalışmıyorlar. Bu programın en iyi özelliğide rootsuz çalışabilmesi.

Programı Samsung Galaxy Y'da denedim ve isteğimi karşıladı. Öncelikle programa ulaşabileceğiniz linki vereyim:

Google Play: Screen Capture Shortcut Free

Telefonumda internet paketim yok diyenler için PC ye indirebilecekleri APK: TIKLAYIN

Gelelim programın kullanımına:

Programı açtığımızda aşağıdaki ekran geliyor. Capture from notification bölümünde Yes dediğinizde program aktif oluyor. Ardından yukarıdaki bildirim çubuğunu aşağı indirip kısayol ikonuna tıkladığınızda o an ekranda hangi görüntü varsa onun resmini çeker.

Capture delay kısmında ise ekran görüntüsünün ikona tıkladıktan ne kadar süre sonra görüntüyü yakalayacağını ayarlayabilirsiniz. Alttaki 2. ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi anında çekmesi için 0.0 saniye ile 10 saniye arası ayarlayabilirsiniz. 10 saniye üzeri ise Enter any time bölümünden istediğiniz süreyi elle girebilirsiniz.



Capture from notification kısmını No yaptığınızda program pasif olur. Sizde Android için rootsuz çalışan ekran görüntüsü çekme programlarını yorumunuzla yayınlayabilirsiniz.
Share:

Yeni Nesil Oyunlar Neler Getiriyor

Gerçeklik algısını alt üst edebilecek Square Enix motorundan bir resim

PlayStation 4 ve Xbox One ile ilgili bilgiler ve ilk dönemde çıkacak oyunlar tanıtıldı. Oyun piyasasını az çok takip edenler tarafıdan bunlar biliniyor. Zaten konumuz da yeni nesil konsollar ve PC tarafına çıkacak olan yeni nesil donanımlardan ziyade bu güçlü sistemlerle beraber gelecek oyunların bizlere neler sunduğu.

Keşke bir kişi daha olsaydı ve bunu videolu sohbet şekline yapabilseydim ama şimdiki imkanlar ancak bu kadarına yetiyor.

Öncelikle İngilizce'de next gen olarak kalıplaşmış yeni nesil oyunlar, oyunseverlere yakın gelecekte grafiksel açıdan neler sunacaklar ona değinelim:

- İlk olarak yeni jenerasyondan beklenen en büyük yenilik tabikide grafik atağı. Yeni jenerasyonla beraber yüksek çözünürlüklerde resim gerçekçiliğinde grafikler bekleniyor. Zaten E3 2013'te de gösterilen oyunlar gerçekten oyun dünyasında grafiksel açıdan nerelere gelindiğini ve yakın gelecekte nerelere gideceğini görmemizi sağlamış durumda.

- Eskiden oyunlar için hazırlanan tanıtım videolarında renderlanmış veya direkt olarak gerçek video olarak hazırlanmış trailerlar (tanıtım videoları) görürdük. Ancak oyunu açtığımızda grafiklerin tanıtım videolarıyla arasında dağlar kadar fark olduğunu görür hatta çoğu kişi oyun yapımcı firmasının yanlış videolarla oyuncuları kandırdığından şikayet ederdi. Eskiden bir gün gelecek o videolardaki grafiklerin seviyesinde oynayacağız demişliğimiz boldu. Şimdi ise oyunları o grafiklerle oynasak dediğimiz günler geldi.

- Sabit 60 FPS. Oyunların ağızları açık bırakacak resim gerçekçiliğinde grafiklerle gelmesini hepimiz istiyoruz ama özellikle çok yüksek grafikli veya optimizasyon özürlüsü oyunlar akıcılık konusunda oyuncuyu en olmadık bölümü oynarken sinir krizlerine sokabiliyorlar. Özellikle multiplayer oynanan bir oyunun en kaba tabirle kasarak çalışması ağdaki diğer oyunculara karşı dişe dokunur bir dezavantaj oluyor. Tabiki internet bağlantısındaki ping ve oynanan serverlar da bunda önemli bir etken. Ps4, Xbox One ve güncel donanımlı PC lerde oyunların 60 FPS den aşağı düşmemesi öngörülüyor.

- Atmosfer ve grafik. Hardcore bir oyuncu çok iyi bilir ki oyunlarda grafik herşey değildir. Ama yinede ortama uyan güzel bir grafiğin oyunun %60ı olduğunu söyleyebilirim. Hele ki şu zamanda grafik açısından birşey sunamayan oyunların piyasada popüler olmaları çok zor. Yeni nesille beraber grafiktede bir devrim geliyor. Az çok yeni oyunların tanıtım videolarını izleyenler bunu görmüş olmalılar.

- Yapay zeka. Evet konu çok açık. Oyunlarda grafikten sonraki en önemli şey eğer varsa arkadaşlarınızın ve düşmanın yapay zekası. Özellikle bir FPS oyununda omuz omuza savaştığınız arkadaşlarınızın düşmanı vurmaması, aptal aptal dolaşıp kuru kalabalık yapması, düşmanın sadece size saldırması, arkadaşlarınızla 40 yıllık asker arkadaşı gibi "naber kanka" edalarıyla takılmaları tabikide geçmişte kalacak ve yeni oyunlarda artan işlemci güçleriyle beraber bu tür sorunlar ortadan kalkacak. (Yani umarım kalkar. Eminim ki FPS oyunlarında düşmanın sadece size saldırması en çok gıcığınıza giden durumlardan biridir.)

- Çözünürlük. Artık HD çözünürlük günümüzde gayet ulaşılabilir, uç sınırda olmayan bir çözünürlük. Yeni monitörlerle beraber yakında oyunlarda 2K çözünürlüğe geçilmesi umuluyor. Ancak aşırı donanım ihtiyacı nedeniyle şuanda bu standart kullanıcı için çok über bir durum.

Şimdilik bu kadar. Yakında konuyla ilgili gelişmelere göre yeni yazılar yazabilirim..

Örnek bir kaç video:

Share:

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi