Fan Sessizleştirme ve Vidalardan Kurtulma


Masaüstü olsun laptop olsun yıllardır bir türlü çözülemeyen fan sesi sorunları vardır. Kasa fanı, ekran kartı fanı, işlemci soğutucusunun fanı, power supply fanı hiç farketmez.

Burada bu yazıyı okuyupta bunca zamandır hiç bilgisayar kasasındaki herhangi bir fanın sesinden rahatsız olmamış yoktur sanırım.

Bilgisayarınızdaki fanlar çektikleri tozlar nedeniyle belirli aralıklarla temizlenmeye ihtiyaç duyarlar. Ancak bilgisayarınıza yeni aldığınız sıfır kilometre bir fan bile "fanla beraber traktörde mi aldık?" diye sormanıza neden olabilir.

Anlatacağım konu sizi hem vidalı fan montajlarından kurtaracak hemde vidalardan doğacak titreşim nedeniyle ses yapan fanınızın sesini kesecek.

Geçenlerde 3 tane 120mm fan aldım ancak 2si (Cooler Master BRF-L12) süper hava üflemelerine rağmen 2100 rpmde çalıştıkları için ve sadece molex bağlantılı oldukları için aşırı ses yapıyorlardı. Diğeri Xilence ise sessizdi ama ağzımla son güçte üflediğim havanın 3te 1ini anca verebiliyordu.

Birde Cooler Master fanlar kasanın yan ızgarasına takınca içeri hava verirseniz sürtünüyordu ve ya traktör sesi çıkıyordu ya da fan duruyordu.

Bende fanları bu seste kullanamayacağımdan evde boşta duran resimdeki yapışkandan kullandım.

Kısaca Yapacağınız İşlemler:
- Fanın yanındaki vidaları daha sonra farklı yerlerde işe yarayabileceği için bir yere kaldırın.
- Yapışkandan 4 adet küçük parçayı fanı takacağınız yere vida deliklerinin olduğu kısımlara gelecek şekilde yapıştırıp üzerine biraz güç uygulayın. Yapışkan ezildiğinde fanınızı tam vida bölmelerine gelecek şekilde üflemesini istediğiniz yönü ayarladıktan sonra takın ve baskı uygulayarak fanın yapışkanla olacak yakın arkadaşlığını başlatın.
- Faber Castell'in bu yapışkanı çok güçlüdür ve fanın düşmesi veya gevşemesi olasılığı yoktur. Ancak uzun süreli kullanımlardan sonra yenileme isteyebilir. Hem bu bahaneyle fanı temizlersinizde.

Sonuçları GökhanBlog.com da bu konuya yorum olarak yazabilirsiniz..

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi