22 Find Virüsü Nasıl Kaldırılır ?[cevap]

22 Find Virüsü Nasıl Kaldırılır ?[cevap] 






Merhaba arkadaşlar, bugün herkesin yakındığı bir konunu üzerinde duracağız. Bilgisayarınızı kapatıp tekrar açıp girdiğinizde karşınıza 22find sayfası çıkıyorsa doğru yerdesiniz :)
İlk başta bu tür olaylar sizin hatalarınızdan veya interneti duyarlı kullanıp kullanmamanızdan kaynaklanabilir. İnternet üzerinden herhangi bir şey indirdiğinizde ve kurmak istediğinizde bakmadan geçtiğiniz sekmeler sizin için bu tür dertlere neden olabilir. Bilmeden de olsa bu tür olaylara olanak sağlıyorsunuz.

Gelelim nasıl kaldırıldığına, bir çok yolu var size bir kaçını anlatacağım.

1- İlk olarak internet tarayıcımızın (firefox,chrome) seçenekler sayfasına gidip 22find eklentisini kaldırmamız gerekiyor.

 2- Denetim masamıza giderek 22find veya buna benzer türevler varsa onları da tek tek kaldırıyoruz.

3- Sonrasında tarayıcımızın kısayoluna sağ tıklayıp hedef yazan kısıma bakıyoruz. hedef yazan kısımda 22find.com şeklinde bir adres karşımıza çıkmış olacak bu adresi siliyoruz.

4- Daha sonra başlata tıklayın > çalıştır > regedit yazın. Kayıt defteriniz açılacaktır. 5 adet HKEY ile başlayan dosya göreceksiniz. 



Bu 5 Adet HKEY ile başlayan dosyaya sağ tıklayıp bul diyoruz.. sonrasında 22find yazarak bulunan komutları siliyoruz.

5- Bu işlemleri de yaptıktan sonra Başlat kısmına tarayıcınızın ismini yazın ve çıkan chrome.exe yada firefox.exe kısayoluna tıklayarak tarayıcınızı açın.Ve işte göreceğiniz gibi 22find belasından kurtuldunuz.
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi