Note 8 Nasıl Bir Telefon?

Note 8 Hakkında Merak Edilenler



 Geçen yıl büyük umutlarla piyasaya sürülen ve 5000 Tl’lik fiyatıyla el yakan Note 8’in doların yükselmesiyle birlikte şu anda fiyatının 5500Tl’ye çıktığını görüyorum. Bu yazımda telefon hakkında merak edilenlere ve kafa karıştıran ince detaylara değinmeye çalışacağım. Sizinde bu konuda merak ettikleriniz varsa okumaya devam edebilirsiniz. Yazdıklarım sizi tatmin etmezse yazımın sonundaki shiftdelete.com un hazırladığı inceleme videosunuda izleyebilirsiniz.


Samsung-Galaxy-Note-8



Ekran


Telefonu ilk elinize aldığınızda 6.3 inç’lik boyutuyla size kaba gelebilir fakat alışmak zor değil.Gorilla Glass 5 kalitesinde bir Süper Amoled ekran kullanılan telefon iş amaçlı kullanılacaksa kesinlikle alınabilir düşüncesindeyim.

Kamera


Telefonun en sevilen özelliklerinden biride kamera diyebilirim. Zira cihazın arkasında12 megapixel’lik çift kamera bulunuyor ve ikiside optik görüntü sabitleyici özelliğine sahip. Düşük ışıkta sizi biraz üzsede gün ışığında 2160p (Ultra HD) 4K video çekimi yapabilirsiniz.



İşlemci Ve Ram


 Note 8 performansına baktığımızda Samsung Exynos 9 Octa 8895 yonga setinin yanında Quad-core 2.3 GHz Exynos M2 ana işlemci var. Yardımcı işlemci olarak ise Quad-core 1.7 GHz ARM Cortex-A53 kullanılmış. Samsung’un bu telefonu 8Gb ram ile piyasaya sürmesi bekleniyordu ancak 6Gb ram ilede telefonun performansının sizi tatmin edeceğini söyleyebilirim.

Bixby


Bixby tuşu telefonun asistan özelliğini kullanmak için büyük kolaylık sağlıyor ancak henüz Türkçe olarak kullanılamıyor. Yinede bu tuşu arama cevaplama işlemleri için ayarlayarak kullanmanız mümkün.

Batarya


 Batarya kapasitesi çoğumuz için önemli bir gereklilik. Telefonda 3300 Mah batarya bulunuyor ve bu donanım için biraz yetersiz kaldığını söyleyebilirim. Telefonu aşırı kullanıyorsanız ve ya oyun hastasıysanız sizi biraz üzeceğini söyleyebilirim.


Galaxy-Note-8


Teknik Özellikler


Ekran:  6.3 inç, QHD+, 2960 x 1440 piksel, Süper AMOLED, Gorilla Glass 5
İşlemci: Exynos 8895  4 x 2.5 GHz Exynos M2 + 4 x 1.7 GHz Cortex-A53
RAM: 6 GB
Gpu: Mali G71
Depolama:  64 GB, microSD destekli
Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7 ve 12 Megapiksel f/2.4, OIS
Ön Kamera: 8 Megapiksel f/1.7
Pil: 3300 mAh
İşletim Sistemi: Android 7.1.1 Nougat, Oreo güncellemesi yayınlandı.
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
Boyut ve ağırlık: 162.5 x 74.8 x 8.6 mm – 195 gram


     Kısaca toparlayacak olursak Samsung, Note 8 modeli ile teknolojisini bir adım daha ileriye taşıdı diyebilirim. Telefonun parmak izi okuyucusu daha uygun bir yerde olsaydı, boyutları biraz daha küçük olsaydı ve Bixby tuşu ülkemizde kullanılabilseydi 10 puanı hak ederdi diye düşünüyorum. Hoşça kalın.


    Note 8 İnceleme Videosu







    Takip Et :
    facebooktweeterlinked inyou tuberss
    Share:

    0 Yorumlar:

    Yorum Gönder

    Bunlara Göz Atmalısın

    Stats

    Bu Blogda Ara

    Arşiv

    Hakkında

    Teknoloji manyağı

    Latest Posts

    Featured

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *

    Mutlaka Okumanız Gerekenler

    AD BANNER

    Etiketler

    Blog Arşivi