Google Play Store Mucizesi

Google Play Store’un Bilinmeyen Yönleri


 İlk bakışta sadece uygulama mağazası olarak algıladığımız Google Play Store un, bunun yanında çok büyük bir medya sunucusu olduğunu biliyormuydunuz? Google Play Store aslında Android’in can damarıdır. Etrafıma baktığımda Android telefon kullanıp Google Play Store un ne olduğunu bilmeyen kullanıcıların hiçte az olmadığını görüyorum. Android bir telefon kullanıyorsanız, ilk önce bu uygulamanın ne işe yaradığını öğrenmeniz her açıdan yararınıza olacaktır. Çünkü Google Play Store  bizlere uygulama yüklemenin ötesinde, film izleme, kitap okuma ve basın kaynaklarını takip etme konforunu sunuyor.

 Teknoloji devi Google 26.03.2017 tarihinden itibaren Google Play Store’un (7.06.08.N-all) sürümünü dağıtmaya başladı. Bundan sonra uygulamalar dört sekmeden oluşan bir görünümle kullanıcılara sunulacak. Güncellemeler, Yüklenenler, Tüm uygulamalar, Beta uygulamalar şeklinde detaylandırılan Uygulamalarım bölümünü bundan sonra daha pratik bir şekilde kullanabileceksiniz.


 Gartner pazar araştırma şirketi şubat 2017 de akıllı telefon satış rakamlarını açıkladı. Rapora göre 2016 son çeyrekte satılan 431.539.300 akıllı telefondan, 352.669,900 adedi Android işletim sistemine sahip. Buda yüzde 81.7 lik bir Pazar payına işaret ediyor. Bence Google Play Store’un bu oranlar üzerindeki etkisi sandığımızdan daha fazla. Henüz bu uygulama ile tanışmadıysanız yazının devamını okuyunca mucizenin farkına varacaksınız.


google-play-store-apk


Uygulamalar Ve Oyunlar



 Android telefon üreticileri yazılan bütün Apk’ları her telefona yükleyecek olsaydı, o kadar büyük depolama alanına sahip bir telefonu üretmek kesinlikle mümkün olmazdı. Google Play Storebu noktada imdadımıza yetişti ve üretilen bütün Android programları ve oyunları tek çatı altında topladı. Bizlere de Android’in bu sınırsız dünyasından sonuna kadar faydalanmak düşüyor.



 Google Play Store ilk açtığımızda karşımıza Uygulamalar Ve Oyunlar sekmesi geliyor. Burada aradığımız uygulamalar, kategorilerine göre sıralanmış ve kullanıma hazırdır. Her bir kategoride ise ücretli, ücretsiz, ilgi alanı, yaş, sıralama gibi kriterlere dayanarak yeniden gruplanmış uygulamalar ve oyunlar karşımıza çıkıyor. Hiçbir şeye ihtiyacınız olmasa bile bu devasa mağazada birkaç dakika gezinerek teknoloji, eğitim, eğlence, sanat, bilim, kültür ve daha birçok kategoride uygulamayı indirerek , kişisel gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.




Filmler - Kitaplar - Gazetelik


Filmler



 Google Play Film’ler kategorisine girdiğinizde yerli ve yabancı olmak üzere binlerce film sizi bekliyor. Beğendiğiniz film’in üzerine tıkladığımızda film’in konusu ile ilgili kısa bir özet okuyabilirsiniz. Satın al tuşuna tıkladığınızda Sd veya Hd formatında film’i satın alarak telefon, tablet veya bilgisayarınızdan izlemeniz mümkün. Daha ucuz bir fiyata filmleri kiralayıp online olarakta izleyebilirsiniz. Dilediğiniz her kategoride içerik sunan Google Play Store aynı zamanda geniş bir belgesel arşivine sahip.


Google Play Kitaplar




 Kitaplar sekmesinde teknoloji, iş hayatı, çizgi romanlar dahil her kategoride kitabı bulabiliyorsunuz. Kitapları mobil cihazınızdan okumak için Google Play Kitaplar uygulamasını cihazınıza yüklemelisiniz. Uygulamayı yükledikten sonra ilginizi çeken ücretli veya ücretsiz kitapları listenize ekleyerek dilediğiniz her yerde okuyabilirsiniz. Google Play Kitaplar uygulaması ile cihazınızda bulunan Pdf uzantılı dosyaları okuyabilmeniz için Ayarlar’dan (Pdf Yüklemeyi Etkinleştir) seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor.
Google Play Kitaplar uygulamasını cihazınıza indirmek için buraya tıklayın.


Google Play Gazetelik



 Gazetelik sekmesine tıkladığınızda devasa bir haber arşivi ile baş başa kalıyorsunuz. Burada ücretsiz takip etmek istediğiniz haber portalını açarak Play Gazetelik’e Ekle tuşuna basın. Daha sonra cihazınıza yüklediğiniz Google Play Gazetelik uygulamasını açarak Kitaplık sekmesine girin. Bu şekilde dilediğiniz kadar haber portalını takip edebilir, en kaliteli dergilere göz atabilirsiniz. Uygulamayı telefonunuza
buradan indirebilirsiniz. Hoşça kalın. 


Takip Et :
facebooktweeterlinked inyou tuberss

Share:

Root Nedir? Root Nasıl Yapılır? – Android Root Atma Programları

Root Nedir? 



 Android işletim sistemine sahip bir telefona sahipseniz Root terimini mutlaka duymuş olmalısınız. Telefon üreticileri haklı olarak cihazları satışa sunarken, kullanıcıların erişebileceği sistem ayarlarını kısıtlarlar. Çünkü Android cihazımızın yazılımında yapacağımız yanlış ayarlar ve ya uygulamalar sonucunda telefonu bozabilir ve ya kalıcı zararlar verebiliriz. Bu noktada cihazımızın tüm denetimini elimize almak için Root (Kök) erişimine ihtiyacımız vardır. Android telefonları Rootladıktan sonra Administrator (Yönetici) yetkisine sahip olursunuz.


 Peki, Android telefonları Rootladıktan sonra neler yapabiliriz? Biraz sonra sizlere vereceğim örneklerle Root atmanın ne anlama geldiğini tam olarak kavrayacaksınız. Anlattığım bu yöntemleri uygulamak kişiden kişiye zorluklar gösterebilir ve telefonunuzu riske atabilirsiniz. Android telefonlarda Root atma işlemi tamamlandıktan sonra, Google Play Store a girerek binlerce Root uygulamasından birini indirip kullanabilirsiniz. Ayrıca telefonun sistem dosyalarına erişip, değiştirmek istediğiniz dosyayı herhangi bir Text Editör ile açarak istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Bu konunun uzmanı değilseniz kesinlikle birinci yöntemi kullanmanızı öneririm.


root-nedir


Root Atmanın Yararları

  • Telefonunuzun arayüzünden sıkıldıysanız Custom Rom (Özelleştirilmiş Arayüz) yükleyebilirsiniz.
  • Android telefonunuzun Cpu, Gpu, Ram, Dosya sistemi ve Sd kart okuma, yazma hızları üzerinde Overclock işlemi yaparak telefonu hızlandırabilirsiniz. (System Tuner)
  • Telefonunuza CWM , TWRP, Philz Touch Recovery gibi, daha geniş kullanım alanları sunan özelleştirilmiş kurtarma paketleri yükleyebilirsiniz.
  • Kerneliniz destekliyorsa çoğu donanımın voltaj ayarlarıyla oynayarak daha hızlı ve ya güçlü çalışmasını sağlayabilirsiniz. (Overclock)
  • Xposed Framework yükleyerek Ekrandaki çoğu nesnenin rengini, stilini değiştirebilir; Ses ve titreşim ayarlarını düzenleyebilir ve çok daha fazla özelleştirme yapabilirsiniz.
  • Root Explorer gibi dosya yönetim programlarını telefonunuza kurarak, cihazınızın tüm sistem dosyalarına erişebilir ve istediğiniz gibi düzenleme yapabilirsiniz.
  • Telefonda hiç işinize yaramayan uygulamalar varsa, bunları kaldırarak daha fazla depolama alanı ve bir miktar performans artışı sağlayabilirsiniz. (Apk Manager)
  • Depolama alanınız küçük ise, uygulamaları Sd Karta taşıyarak daha fazla boş alan açabilirsiniz. (Link2sd)
  • Çeşitli yedekleme programları yükleyerek istediğiniz her şeyi yedekleyebilirsiniz. (Titanium Backup)
  • Arka planda çalışan uygulamaları dondurarak Belleği rahatlatabilirsiniz. Bu da telefonunuzun performansını artırır ve batarya süresini uzatır. (Greenify)
  • Web de ve uygulamaların içindeki reklamları engelleyerek daha rahat bir şekilde telefonunuzu kullanmanızı sağlar. (Adblock)
  • Boot Logo ve Boot Animation u değiştirebilirsiniz. (Boot Animations)



Root Nasıl Yapılır?




 Android telefonunuzu Rootlamaya karar verdiyseniz şimdi bu işlemleri yapmak için nelere ihtiyacınız olduğuna değineceğim. Unutmamak gerekir ki Root yapma işlemi her marka ve model için aynı yöntem kullanılarak yapılmaz. Bu yüzden Google da telefon modelinizin yanına Root yazarak en başarılı yöntemi bulduktan sonra bu işe başlamanızı öneririm.

 Root işlemine başlamadan önce telefonunuzda Bootloader kilidi varsa bunu bir kereye mahsus kaldırmak zorundasınız. Bundan sonra telefonunuzu Rootlayıp, istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Root işlemini telefon üzerinden Apk kurarak yapmak istiyorsanız Ayarlar, Güvenlik, Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğini işaretleyin. Şimdide geliştirici seçeneklerine girip Usb Hata Ayıklamasını etkinleştirmemiz gerekecek. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız Geliştirici Seçenekleri Nedir konusuna bir göz atın. Usb Hata Ayıklamasını etkinleştirdikten sonra cihazınızı uygun Root atma yöntemini bulup, Root uygulamalarını telefonunuza yükleyerek bu işe başlayabilirsiniz. Bazı Android telefonlarda bu işi yapacak Apk bulunmadığı için telefonunuzu bilgisayar üzerinden Rootlamanız gerekebilir. Yazımın sonunda Samsung Galaxy serisi Android telefonlar için Shiftdelete.net in hazırladığı Root atma videosunu paylaşacağım.


Android Root Atma Programları




KingRoot



 En çok kullanılan Root yapma programlarından biri olan Kingroot çok sayıda Android modelini destekliyor. Kingroot.net/ adresine girerek Kingroot.apk ve ya Kingroot.exe dosyalarını indirerek Root işlemine başlayabilirsiniz. Kingroot.exe Windows içindir ve Android telefonunuzu Usb kablo ile bilgisayara bağlamanız gerekir. Root işlemine başlamadan önce bilgisayarınıza, telefonun tüm sürücülerini yüklemeyi unutmayın. Root işlemi bittikten sonra Kingroot ile birlikte yüklenen sistem hızlandırma uygulaması Purify’yide kullanmanızı öneririm. İşe başlamadan önce telefondaki tüm önemli verinizi yedekleyin. Apk dosyasını telefonunuza yükledikten sonra Root Authorization tuşuna tıklayarak Root işlemini başlatın ve işlem tamamlanıncaya kadar hiçbir şeye dokunmayın. Bu esnada telefonunuz birkaç kez tekrar başlatılabilir. Ekranda Root Successfully yazısı belirdiğinde işlem tamamlanmış demektir.

İroot



 En başarılı Root atma uygulamalarından biri olan İroot un sitesinde şu ana kadar 230,722,094 adet cihazın uygulamayı kullanarak Rootlandığı yazıyor. Gerçektende İroot başarılı bir uygulamadır, daha önce iki telefonumu programı kullanarak Rootladığımı hatırlıyorum.


 http://www.iroot.com/ adresinden programın Pc ve ya Android sürümünü indirerek işe başlayabilirsiniz. Bilgisayar kullanacaksanız telefonu 2, 3 kez bilgisayara bağlayıp sökün, tüm sürücüler yüklendikten sonra işlemi başlatabilirsiniz. Program çalışırken telefonunuz yeniden başlatılabilir, bu süre esnasında sakın Usb kabloyu sökmeyin. İşlem tamamlandığında telefonunuz açılır ve cihaz modelinizin yanında Has Root Permission Already yazar, bu yazı yoksa bir sorun var demektir. Sorun yoksa telefonunuzun kablosunu sökebilirsiniz. Root işlemi bittikten sonra otomatik yüklenen diğer uygulamaları telefonunuzdan kaldırabilirsiniz.



Oneclickroot


 https://www.oneclickroot.com adresinden indirebileceğiniz oneclickroot.exe dosyasını bilgisayarınıza kurarak, aynı şekilde Usb Hata Ayıklamasını etkinleştirip Root işlemine başlayabilirsiniz. Ayrıca sayfada Support linkine tıklayarak Root Android, Unroot Android, Repair Android, İnstall Roms and Mods, İnstall Root Apps, Remove Bloatware konularında 7/24 destek almanız mümkün.


Kingo Root


 Diğer bir başarılı Root atma programı Kingo Root’da hem Android hemde Pc üzerinden Root işlemini gerçekleştirebiliyor. Kingoapp.com adresinden programı indirerek kullanabilirsiniz.

Superuser


 Root atma işini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra, telefonunuzun uygulama menüsünde Superuser ve ya Supersu adında bir uygulama görmeniz gerekir. Eğer bu uygulamalardan biri telefonunuzda yoksa büyük ihtimalle bir yerde eksik var demektir. Bu uygulamalar Root yönetim programlarıdır ve yüklediğimiz Root uygulamalarının sistem dosyalarını değiştirip değiştiremeyeceğine dair Superuser ve ya Supersu dan izin alması gerekir. Ayrıca bu uygulamalar Android cihazınıza yüklediğiniz Rootlu programların Log kayıtlarını tutarlar.

 Root hakkında anlatacaklarım bu kadar. Yeni aldığım bir duyuma göre Google, Android 8'de Root işlemini biraz daha zorlaştıracakmış. Android 8 Oreo hakkında merak ettiğiniz bir şey varsa buraya tıklayın. Kolay gelsin.


Samsung Galaxy Ailesine Root Nasıl Yapılır ?



Takip Et :
facebooktweeterlinked inyou tuberss

Share:

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi