Türkiye'de İnternet Yasaklandı! Google Yasaklandı


En sonunda olacağı buydu. Türkiye'de internet tamamen yasaklanıyor.

Dünyanın en büyük arama motoru Google'ın DNSlerinin bazılarına erişim engeli getirildi. Bu yüzdende milyonlarca Türk internet kullanıcısı Google'ın bazı servislerine erişim problemi yaşıyor.

Son birkaç gündür buradaki konu üzerinden Youtube'a DNS değiştirilerekte girilemediği bilgisini almıştım. İşin gerçeği bu gece ortaya çıktı. Google'a bağlı baze DNS numaralarına engelleme gelmiş. Şuan Youtube'a Open DNS gibi DNS değişiklikleriyle de girilirken bazı sıkıntılar oluşabiliyor.

Şuan Google'ın bazı servislerine DNS değiştirilse de erişim sorunları çıkabiliyor. Şuanlık yasaklamanın nedeni için herhangi bir açıklama bulunmuyor..

DÜZENLEME: Ben bu konuyu yazarken BTK'dan açıklama geldi. İşte o açıklama:

''Tarafımızca tesis edilen işlem, kamuoyunun yoğun gündemini oluşturan internet adresleriyle ilgili olmayıp, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesinin 05/05/2008 tarihli ve 2008/402 no'lu kararı gereği erişimi engelli olan http://www.youtube.com internet adresine ilişkin IP adreslerinin güncellemesinden ibarettir.

Sonuç olarak http://www.youtube.com'a erişim amacıyla kullanılan ve tarafımızca engelleme tedbiri kapsamında güncellenen IP adreslerinin arkasında farklı şirketlere ait alan adı veya çeşitli hizmetlerin barındırılması bu şirketlerin kendi tercihleri ve sorumluluklarındadır.

Dolayısıyla bu hizmetlerden yararlanan internet kullanıcılarının mağduriyetinin çözümü bahse konu hizmetleri sunan şirketlerin elinde bulunmaktadır.''
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi