Aimp İle Tanışma Vakti

Bilgisayar kullanıcısı olupta Winamp kullanmamış yoktur sanırım. Ama her devin çöküşünde yeni bir dev çıkıyor sahneye.

Bilgisayarımdan Winamp ı sileli yıllar oluyor çünkü daha hızlı ve daha iyi bir müzik çalar var o da Aimp. 1. sürümünün çıktığı zamanlardaki kullanımlarımda Winamp bana daha iyi geldiği için Aimp e biraz soğuk bakıyordum ama Aimp 2. sürümüyle kendini geliştirip milyonlarca bilgisayar kullanıcısına Winamp ismini unutturmayı başardı.

Aimp te benim yanda kendi kullandığım gibi birbirinden güzel skinler yer alıyor. Ayrıca eklenti desteğide çok fazla ve Winamp eklentilerinide sorunsuz çalıştırabiliyor. Şuan itibariyle en güncel sürümü 2.61.583 ve içerisinde Türkçe dil desteğiyle geliyor.

Aimp 2 yi kurduktan sonra kendimde kullandığım aşağıda anlatacağım ayarları uygulamanızı öneririm.

Seçenekleri açın (Kısayol: Ctrl+P), Soldan Sistem başlığını seçip Entegrasyon bölümündeki işaretleri kaldırın.
Yine seçeneklerde soldan Çalıcı başlığına tıklayıp en alttaki Hiçbirşey yapma sekmesini seçin.

Aimp 2 yi sistem çubuğuna küçülttüğünüzde hızlı kullanım çubuğu saatin üstüne yerleşiyor.

Bu özellik sadece Windows 7 de kullanılabiliyor. Eğer ikonu hızlı başlata attıysanız program açıkken müziğin ne kadarının oynatıldığını yeşil dolum çubuğuyla görüyorsunuz. Ayriyetten bu çubuğun üzerine fareyi sürüklediğinizde önceki müzik, çalma/durdurma ve sonraki müzik özelliğine ulaşıyorsunuz ve oynatılan müzikte şarkıcının resmi varsa üstteki gibi görünüyor.

Ben Windows 7 kullandığım için resimleri Windows 7 üzerinde çalışırken çektim. AimpWindows XP, Vista ve Windows 7 üzerinde hızlı ve sorunsuz bir biçimde çalışabiliyor.

Bu arada Aimp in içerisinde çok güzel bir tag editörde bulunuyor. Bu sayede müziklerinizin içerisinde yer alan sanatçı adı, albüm adı, albüm yılı gibi bölümleri ek bir programa gerek duymadan isteğinize göre düzenleyebilirsiniz. (Tag editör C:\Program Files\AIMP2 içerisinde AIMP2t adıyla bulunuyor.)

Aimp her özelliğiyle, en iyi müzik oynatıcı olarak bilgisayarlarda yer almayı hak ediyor.. Denemek için: Aimp 2
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi