Interstate 60 / Otoyol 60

Bugün size güzel bir film önerim olacak.

İnterstate 60, 2002 yapımı fantastik, gizemli bir film. Aslında bu film için bir Geleceğe Dönüş kadar anlatım yapmak gerekir ama fazla konuşmayıp filimden alacağınız tadı kaçırmamaya çalışıcam.

İnterstate 60 filmini dün gece izledim ve filmden aldığım keyif bir Geleceğe Dönüş serisi kadar vardı. Belkide bunda en önemli pay Bob Gale, Michael J. Fox, Christopher Lloyd'un bu filmde de bir arada olması olabilir. Tabi Gary Oldman'ın harika oyunculuğunuda unutmamak gerek.

Şimdiye kadar böyle güzel bir filme nasıl denk gelipte izlememişim dediğim İnterstate 60'ın birazda konusundan bahsedeyim.

Yeni yaşgününü kutlamak üzere olan Neal, doğum gününde hayatı hakkında aradığı cevapları bulmayı diliyor. Babasının kendisine aldığı arabayı görmek için dışarı çıktığında da küçük bir kaza geçirip bayılınca hemen hastaneye kaldırılıyor. Hastanede kendine geldiğinde (rüyada / veya rüyada değil buna filmi izledikten sonra siz karar verin) hayatı hakkındaki sorulara cevap bulacağı Otoyol 60 yolculuğu başlıyor.

Neal uyandığında Otoyol 60 adındaki yoldaki bir yere bir paket ulaştırmak zorunda olduğunu anlıyor. Asıl sorun aslında böyle bir yolun haritalarda olmaması veya bakmayı mı bilmiyoruz. Onu filmi izleyip öğrenmeniz lazım. :) Neal paketi ulaştırmak dışında yol boyunca reklam tabelalarında gördüğü kıza da ulaşmaya çalışacak.

 
Filmde kısaca algılarımızın aslında ne kadar kapalı olduğu, inandığımız doğruların aslında bizi yanlışlıklara sürükleyebilecekleri, doğru bildiklerimize bu kadar bağlı kaldığımızda aslında ne kadar yanlış yapmış olabileceğimiz, her gün gözümüzün önündeki şeyleri başkaları göstermeden göremeyecek kadar algılarımızın kapalı olduğu gibi konular işleniyor.

Varolmayan yolda, varolmayan şehirde, varolmayan insanlarla yaşanan bir macera. Belkide sizde hayatınızla ilgili sorduğunuz sorulara bu filmle cevap bulabilirsiniz. Özellikle hayatta sorularına net cevaplar arayanların izlemesini öneriyorum. Bakarsınız filmdeki gibi gerçek cevap, o cevaba ulaşırken ki katettiğiniz yolun ta kendisidir...
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi