Saatler Ne Zaman Geri Alınacak

 Ekim ayı içerisinde olacak olan bu saatleri geri alma günü 26 ekim 2014 pazar günüdür.Aşağıdaki makalede daha ayrıntılı detaylı açıklama yapılmıştır. Sizlerde kafanıza takılan soruları aşağıda yorum kısmından yazarak bizlerle paylaşanilirsiniz.

Başta çalışanlar ve öğrenciler olmak üzere herkesi ilgilendiren uygulama kış saati uygulaması başlıyor. Peki saatler ne zaman geri alınacak 2014 ? Kış Saati Uygulamasına Hangi Gün Başlıyor Türkiye’de saatler hangi tarihte geri alınacak?  Dünya gün ışığında daha fazla faydalanmak amacıyla saatleri 1 saat geri alıyor. Bu durum elbetteki bize kışın geldiğini çağrıştırıyor. Saatler 26 Ekim Pazar Sabahı Saat 04:00’te 1 saat geri alınacak.

2014 Saatler Ne Zaman Geriye Alınacak 26 Ekim 2014 Saatler ne zaman alınacak, Saat geri alma tarihi 2014 saatler ileri mi alınacak geriye mi alınacak.Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla uygulanan yaz saatinin geri ve ileri alınma tarihleri belli oldu.

Türkiye'nin her yerinde kış saatı uygulamasına bu hafta sonu geçilecek. Doğal olarak insanlar ne zaman alınacağını yada ileriye mi geriye mi alınacağı konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Konu hakkında detaylar aşağıdaki makalede;
Ekim ayına girmesiyle birlikte tüm vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yılda saatlerin geriye alınacağı yada alınmayacağı söz konusunu araştırıyorlar. Geçen yıllarda artık saatler geriye alınmayacak diye bir söylenti geziyordu. Fakat geçen senede yapıldı. Bu yılda yapılacak bu uygulamayı sizlere aktarıyoruz hangi gün hangi saatte yapılacak bu işlem.
2014 Saatler Ne Zaman Geriye Alınacak 26 Ekim 2014 Saatler ne zaman alınacak, Saat geri alma tarihi 2014 saatler ileri mi alınacak geriye mi alınacak.Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla uygulanan yaz saatinin geri ve ileri alınma tarihleri belli oldu.

 26 Ekim Pazar günü saatler 1 saat geri alınacak.
Her yıl tartışılan kış saati uygulaması bu yıl da devam ediyor. Devam kararını ilk duyuran Kayseri Valiliği oldu. Kayseri Valiliği kamu kurum ve çalışanları için yayınladığı genelge ile saatlerin ne zaman geri alınacağını da duyurmuş oldu

Kayseri Valiliği pazar günü 04.00’den itiblaren saatlerin 1 saat geriye alınacağını açıkladı.

Valilikçe yapılan açıklamada ,saatlerin geri alınması ve kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma saatlerine ilişkin Resmi gazete de yayımlanan ilgili Bakanlar Kurulu kararı gereğince; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla, 26 Ekim pazar günü saat 04.00 den itibaren bir saat geri alınacak.

Saatler neden ileri ve geri alınır 

Birinci Dünya Savaşı süresince birçok ülke saatlerini yılın belli aylarında yeniden ayarlamaya başladı. Bunun amacı günün aydınlık saatlerini, insanların uyanık oldukları zamana uydurmak, dolayısıyla evlerde ve sokaklarda yanan lambalar için gerekli enerjiden tasarruf sağlamaktı.
Bugün de aynı uygulamaya devam edilmekte, ilkbaharda size kaybettirilen bir saat,
sonbaharda geri verilmektedir.
Yaz günlerinde gün ışığı, yani aydınlık saatler çok daha uzun olmasına rağmen hala tasarruf için saatlerin niçin bir saat ileriye alındığı çoğunlukla anlaşılmaz. Bunun en kısa açıklaması ‘gece zamanını da gündüze katmaktır’ ama bizler zaten karanlık olan saat 24:00′de değil de 23:00′de yatmamızın ülkemize ne kazandıracağını genellikle anlayamayız.
Saatleri ileri almanın kış mevsimi ile alakası yoktur. Kış aylarında standart zaman uygulanır. Ancak yaz günlerinde çok uzun aydınlık geçen bir zaman süresi vardır. Amaç bu sürenin başlangıcını ileri kaydırarak, akşam olma süresini bir saat uzatmaktır.
Yaz günleri hava çok erken aydınlanır. Eğer çiftçi değilseniz saat 05:00′de uyanmanıza gerek yoktur. Ancak gün ışığından tasarrufa gerek duymayarak saatlerimizi ileri almasaydık, bakın ne olurdu?
Dünyada güneşin 21 Haziranda 04:43′de doğduğu bir yer seçelim. Siz burada yaşıyorsunuz ve saat sekizde işte olmak için saat altıyı çeyrek geçe yataktan kalkmak zorundasınız. Bu seçtiğimiz yerde güneş ufukla 6 derece açı yaptığında, standart saat ile saat 05:11 civarlarında etraf tamamen aydınlanır. Bu durumda ileri alınmış saatler 06:15′I gösterir yani gerçekte siz işe bir saat erken gitmiş olursunuz ama ışığı yakmadan saate bakar, tıraş olup kahvaltı yapabilirsiniz. Akşamları ise, her zaman 24:00′de yatmaya vücudunu alıştırmış bir insan, bir saat önce yatmak zorunda kalmış olur ama hava kararınca gece evde ve sokakta lambaların yanma süresi bir saat kısalmış olur.
Gün ışığından tasarrufun sanayinin kullandığı elektrikle alakası yoktur. Onlar gece de, gündüz de olsa zaten aynı elektrik enerjisini harcarlar.
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi