Cebit'teydik

Ne yapalım edelimde bu seneki Cebit Bilişim Fuarına gidelim derken Dikey Elektronik tarafından 2 davetiye ile Cebit'e davet edildik.

Büyük beklentilerle gittiğim Cebit'ten biraz hüsranla döndüm. Beklediğim kadar bilişim yoğunluğu olmaması ve dışarıda yağmurla beraber buz gibi bir havanında olması beklentilerimin büyük bir bölümünü boşa çevirdi. Fuarda özellikle uydu teknolojilerine çok ağırlık verilmiş. Bilişim fuarı tanımına tam uymayan bir fuar oldu bu sene. Özellikle bilgisayarlar için gidenler pek birşey beklemesinler. Bu arada fuarda bu sene Türk Telekom standı yoktu (Dolayısıyla TTnet standıda). Yeni, farklı internet servis sağlayıcıları çıkmış. Özellikle uydudan internet bağlantısı üzerine yeni firmalar gördüm.

Gelmişken her tarafı gezelim dedik ve iş dünyası bölümüne kayıt yaptırıp yaka kartımızı aldık ama beklediğimiz teknolojiler ne iş dünyası bölümünde nede fuarın diğer bölümlerinde vardı. Bimeks standındada garip olan şey, Bimeks orada yeni ürünleri tanıtmak veya müşterilere bilgi vermek için stand açmamış bildiğiniz mini market açıp normal satış yapıyordu, sanki Cebit'le bir ilişkisi yok gibi. Play Station 3 sırasındada sanırım arkadaşlar PS 3'ü denemek yerine PES 2011'de lig falan yapıyorlardı. Cebit'e yarın veya pazar günü gidecekler boşuna buralarda sıra beklemesinler, PS 3'ler sürekli meşgul.

Fuarda güzel olan 2 şey vardı. Birincisi; Piranha standındaki Audi (ve Piranha standındaki navigasyon cihazı), diğeride sanırım Türksat standıydı, orda bir odada 3D tv izledik birkaç dakika. (Gözlüğü hediye etseler güzel olacaktı :) ) İlk defa 3D ile bu kadar yakından tanışma fırsatı buldum ve mükemmeldi. O tv ise biz şimdiye kadar tv izlememişiz.

Nerede Almanya, Hannover'deki Cebit nerede bizim ülkemizdeki Cebit. Bir bilişim fuarından çok daha fazla içerik ve çok daha geniş bir alan bekliyorduk.

Gidecekler Yenibosna'dan Silivri veya Büyükçekmece otobüslerine binebilirler. Tüyap'ın tam önünde indiriyor. Cebit Bilişim Fuarı, yarın ve pazar günüde devam ediyor...
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi