Wordpress blog yönetim programıdır. Wordpress dünyada en çok kullanılan blog sistemlerinden biridir. 1 milyon web sitesi içinde %22 si wordpress in alt yapısını kullanmaktadır. Bu site ücretsiz olarak hizmet vermektedir. WordPress kullanarak kısa süre içinde kendi sunucunuza kurulum yapabilir, sitenizi yayınlayabilir ve sitenize içerik eklemeye yani bloglamaya başlayabilirsiniz. Açık kaynaklı bir sitedir, dünyanın her yerinden, isteyen herkesin katkıda bulunmasına açıktır. Ayrıca 2005 yılında Wordpress Türkiye olarak kurularak Türkçe döküman ve kaynak sıkıntısı giderildi. Dil sorunu ortadan kalkınca anlaşıla bilirlik oranı yükseldi. Üyelik basite indirgenmiş oldu. Benimseme gerçekleştiği için kullanıcıların site içinde hareketi arttı.
Sunduğu seçenek imkânı ile yüzlerce temadan birini seçerek kendi sitenizi yayımlayabilirsiniz. Diğer sitelere göre avantajlarını sıralayacak olursak:
- Kurulumu gibi güncellemesi de çok kolay.
- Kullanıcı sayısı fazla, paylaşımlarınızı yayma fırsatı büyük ve herhangi bir sıkıntıda çözüm kısa sürede gerçekleşiyor.
- Seo desteğine sahip.
- Kodlarının açık kaynaklıdır. Bu durum; derlenebilir, değiştirilebilir, kişiselleştirilebilir yazılım anlamına gelmektedir. Bir sorun ile karşılaştığımızda daha iyi bilen yazılımcılara sorarak çözebiliriz.
- Köklü bir site olduğu için sorunsalların çözümlerine yönelik geniş bir arşive sahiptir. Bizim yaşadığımız sorunları daha önceden karşılaşan üyeler yaşamış, yazılımcılarla sıkıntısını paylaşmış, çözümünü bulmuştur. Bizlerde bu paylaşımlardan kodların açık kaynaklı olması nedeni ile faydalanıyoruz.
Wordpress.com hesabı almak için; siteye girdiğimizde web sitesi oluştur butonuna basarak başlıyoruz. Mail adresi alırken ki gibi olan formu doldurduktan sonra, sol tarafta WordPress.com Acemi tarafından aşağıya inerek blog oluştur butonuna tıklıyoruz. Devamında kendimize göre temamızı ayarlayarak devam ettiğimiz işlemin sonucunda; 3gb’lık blog alanının sahibi olmuş oluyoruz.
Site yapımını ilk defa yapıyor olsanız bile, bir saat içinde kendinize özgü bir site oluşturabilir. Paylaşım yapmaya hazır hale getirebilirsiniz…
Ek İş Pazarı Yazarı Sümeyye UYSAL
0 Yorumlar:
Yorum Gönder