Yönetmen: Shunsuke Tada
Stüdyo: Production I.G.
Tür: Spor
Yapım Yılı: 2015
Bölüm Sayısı: 25
Anime Puanı: 10/9
Üçüncü ve son sezon olan Kuroko no Basket 3, doğal olarak ikinci sezonda nerede kaldıysak oradan bayrağı devralıyor. İlk sezondan ikinci sezona geçişim birazcık sıkıntılı olmuştu. Karakter isimleri olsun, en son ne olmuştu olsun anımsamakta zorluk çeken bir insan olduğum için ilk sezonu hatırlamak için biraz çaba sarf etmem gerekmişti. Üçüncü sezonda ise böyle bir durum yaşamadım çünkü hatırlanacak detaylı bir durum, bir geçmiş yoktu. Kuroko ve takımı Seirin Lisesi, Kış Kupası’nda son dörde kalmıştı ve final sezonunda da önce iki yarı final maçı ve nihayetinde beklediğimiz final maçını izliyoruz. Seriye yabancıysanız veya anımsamak istiyorsanız ilk sezona buradan, ikinci sezona ise buradan ulaşabilirsiniz.
Giriş paragrafımda da dediğim gibi üçüncü sezon ile hem Seirin Lisesi’nin macerasına kaldığımız yerden devam ediyor hem de seriye artık nokta koyuyoruz. İki yarı final ile başlıyor demiştim ama ilk önce Kise’nin takımı Kaijo Lisesi’nin eski bir Teiko’lu olan Shogo Haizaki’nin mücadelesi ile başlıyor. Haizaki denen eleman Kise gelmeden Teiko’nun as oyuncularındanmış ama tembelliği ve serseriliği yüzünden Teiko basketbol takımını bırakmak dışında kalmış. Haizaki dışında animede yeni bir karakter yok. Geriye kalan herkes tanıdık ve dediğim gibi olaylar bu maçtan sonra iki yarı final ve final maçı ile devam ediyor.
Yarı final maçlarından sonra ise geçmişe dönerek Kuroko ve diğer mucize nesil oyuncularının Teiko Ortaokulu’nun basketbol kulübündeyken izliyoruz ki bence üçüncü sezonun en güzel kısmı burası. Kuroko, Kise, Aomine olsun hepsi daha yeni bir araya gelmiştir ve birkaç bölümde olsa mucize nesil elemanlarının birbirleri ile olan diyaloglarına ve gelişimlerine tanıklık ediyoruz. Kuroko’nun takım içindeki yeri, ondan önce takıma girişi, Teiko’nun giderek güçlenerek durdurulamaz hale gelmesini izlemek zevkliydi.
Animede benim beğenmediğim iki husus var. Birincisi diğer iki sezonda da değindiğim flashback’lerde karakterlerin neredeyse hiç değişmemiş olması ve boy olsun akıl olsun ortaokul öğrencileri ile uzaktan yakından alakalarının olmamaları. Alttaki resmi örnek olarak koydum. Top süren eleman Teiko ortaokulundan Haizaki ve çalımladığı eleman yetişkin sakalı makalı olan bir birey. Yani demek istediğim komik duruyor. Böyle ortaokul öğrencisi hakikatten gülünç. Şahsen ben biraz enayi yerine koyuluyor gibi hissettim kendimi diyebilirim. Bir diğer husus da daha önce değindiğim mucize nesil elemanlarının über-fantastik yetenekleri. Tamam, elbette değişik şeyler olacak. Midorima’nın istediği yerden üçlük atabilmesi falan gibi. Bunlara bir yere kadar eyvallah diyeceğiz ama son mucize nesil temsilcisi Ayashi’nin yeteneğini gördükten sonra gülmeden edemedim. Bundan sonrası biraz spoiler olacak, kusura bakmayın ama “Geleceği tahmin edip rakibin ve topun nereye gideceğini tahmin edebilmeye” tamam da rakibinin güya dengesini bozuk kıç üstü düşürmek nedir? Bir de böyle garip bir müzik koymuşlar o hareketi çekerken dedim tamam Lelouch da çıkacak bir köşeden. Karşısındaki her rakip yere oturuyor ve Akashi tepeden bakarak “kal orda, pis köylü” edalarında yürüye yürüye yanlarından geçiyor. Düşen elemanlar şok, çaresiz öylece kalıyor. Uzaktan basket atarsın, deli gibi reflekslerle çalıma gidersin, Kuroko gibi yok olup diğer taraftan çıkarsın, bir şekilde bunlara tamam ama Akashi’nin olayı çok fazla abartı. En azından benim düşüncem bu yönde.
Kısacık animenin çizimlerine ve müziklerine değinecek olursa; çizimler yine aynı. Kaliteli, renkli ve çılgın saç renkleri göz kamaştırıyor. Müzikleri ise oldukça başarılı. İki artı bir açılış ve kapanışa sahip üçüncü sezon. Artı bir dediğim Teiko dönemine gittiğimizde çalan müzikler. Oldukça hoş bir ayrıntı olmuş ve müzikler de animeye güzel oturmuş. Kliplerle birleşince ortaya güzel görüntüler çıkmış.
2012 yılından bu yana takip ettiğimiz Kuroko no Basket ikinci sezonu ile bana göre biraz düşüş yaşasa da üçüncü sezonu ile başarılı bir final yapıyor. Özellikle Teiko dönemi dediğim gibi bence üçüncü sezonun en başarılı yanıydı.
0 Yorumlar:
Yorum Gönder