Android 7 de Çoklu Pencere Nasıl Kullanılır

Android 7 Çoklu Pencere Kullanımı


  Bu yazımda  Googleın Android 7 (Nougat) işletim sistemindeki en önemli yeniliklerden biri olan Çoklu Pencere, yani iki uygulamayı aynı anda kullanma konusuna değineceğim. Çoklu Pencere (Multi Window) modu  Samsung, Lg gibi telefonların büyük ekran modellerinde kullanılıyordu. Telefonunuzda bu özellik bulunmasa bile Xposed Framework programını indirip Xmultiwindow modülünü kurarak kullanmak mümkündü.


Android-7-Coklu-Pencere

 Android 7 de ise bu özelliğin standart olarak yüklü geleceği aylar öncesinden resmi olarak açıklanmıştı. Şu an belki Android bir telefonunuz yok. Belkide Android ile tanıştınız ama böyle bir özelliğinden haberiniz yoktu. Bu yazıyı okuduktan sonra Androide bakış açınızın değişeceğinden eminim.


 Telefonunuzu bir bilgisayar gibi kullanmak istiyorsanız çoklu pencere özelliği fazlasıyla işinizi görebilir. Örneğin sosyal medyada çok takılıyorsunuz, bunun yanında da günün öne çıkan haberlerine göz atmak istiyorum diyorsunuz. Windows ta olduğu gibi bir yandan ödev araştırıyorsunuz, bir yandanda bulduğunuz cevapları word ekranına ekliyorsunuz. Aynı anda arkadaşınızla mesajlaşıp film izlemekte isteyebilirsiniz. Maalesef insanoğlu teknolojiye hiç doymayacak kanısındayım. Üretilen her teknoloji nin ardından yeni fikirler, yeni araştırmalar hemen gündeme getiriliyor ve gerçeğe dönüşüyor. Örneğin ben  az önce Android 8 de bu özelliğin ne kadar geliştirileceğini merak etmeye başladım bile. 


 Benim her gün kullandığım uygulama sayısı bellidir mesela. 1. Chrome, 2. Facebook, 3. Google+, 4. İnstagram, 5. Google Play Store vs. Siz daha fazlasını kullanıyor olabilirsiniz. En çok kullandığımız 5 adet uygulamayı şeçip ekranı da 5 e bölsek mesela. Seçilenler kullanıma hazır halde beklese ekranda bence güzel olurdu. Her insan kendisi için en uygun sistemi kullanmak ister mutlaka. Ne kadar çok özelleştirme; o kadar çok memnuniyet mantığıyla ilerliyorum yani. Konuyu fazla dağıtmadan Android 7 de Çoklu Pencere özelliğini nasıl kullanacağınıza gelmek istiyorum. 



Android-7-Coklu-Pencere

Çoklu Pencere Nasıl Açılır


 Çoklu pencereyi kullanmak istediğimiz 2 uygulamayı açıyoruz. Sağ alttaki son uygulamalartuşuna basıyoruz. Kullanmak istediğimiz 1. uygulamayı başlığından tutup ekranın en üst kısmına boş bir yere bırakıyoruz. Alt taraftan ikinci uygulamayı seçebilirsiniz. Bu işe yaramazsa 1. uygulama açık iken kare tuşuna basılı tutun, açık olan uygulama üst kısma yerleşir ve alt taraftan 2. uygulamayı seçersiniz. Şimdi ortadaki çizgiyi hareket ettirerek pencerelerin boyutunu ayarlayabilirsiniz. Çoklu pencereyi kapatmak için ise kare tuşuna basılı tutun. Bütün uygulamalar Çoklu pencereyi desteklemiyor haberiniz olsun.

Kafanıza takılan bir şey olursa yorum yapmaktan çekinmeyin. Android 7 hakkındaki diğer yazılarıma göz atmak isterseniz buraya tıklayın. Hoşça kalın.

Takip Et :
facebooktweeterlinked inyou tuberss

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi