Yeni Nesil Oyunlar Neler Getiriyor

Gerçeklik algısını alt üst edebilecek Square Enix motorundan bir resim

PlayStation 4 ve Xbox One ile ilgili bilgiler ve ilk dönemde çıkacak oyunlar tanıtıldı. Oyun piyasasını az çok takip edenler tarafıdan bunlar biliniyor. Zaten konumuz da yeni nesil konsollar ve PC tarafına çıkacak olan yeni nesil donanımlardan ziyade bu güçlü sistemlerle beraber gelecek oyunların bizlere neler sunduğu.

Keşke bir kişi daha olsaydı ve bunu videolu sohbet şekline yapabilseydim ama şimdiki imkanlar ancak bu kadarına yetiyor.

Öncelikle İngilizce'de next gen olarak kalıplaşmış yeni nesil oyunlar, oyunseverlere yakın gelecekte grafiksel açıdan neler sunacaklar ona değinelim:

- İlk olarak yeni jenerasyondan beklenen en büyük yenilik tabikide grafik atağı. Yeni jenerasyonla beraber yüksek çözünürlüklerde resim gerçekçiliğinde grafikler bekleniyor. Zaten E3 2013'te de gösterilen oyunlar gerçekten oyun dünyasında grafiksel açıdan nerelere gelindiğini ve yakın gelecekte nerelere gideceğini görmemizi sağlamış durumda.

- Eskiden oyunlar için hazırlanan tanıtım videolarında renderlanmış veya direkt olarak gerçek video olarak hazırlanmış trailerlar (tanıtım videoları) görürdük. Ancak oyunu açtığımızda grafiklerin tanıtım videolarıyla arasında dağlar kadar fark olduğunu görür hatta çoğu kişi oyun yapımcı firmasının yanlış videolarla oyuncuları kandırdığından şikayet ederdi. Eskiden bir gün gelecek o videolardaki grafiklerin seviyesinde oynayacağız demişliğimiz boldu. Şimdi ise oyunları o grafiklerle oynasak dediğimiz günler geldi.

- Sabit 60 FPS. Oyunların ağızları açık bırakacak resim gerçekçiliğinde grafiklerle gelmesini hepimiz istiyoruz ama özellikle çok yüksek grafikli veya optimizasyon özürlüsü oyunlar akıcılık konusunda oyuncuyu en olmadık bölümü oynarken sinir krizlerine sokabiliyorlar. Özellikle multiplayer oynanan bir oyunun en kaba tabirle kasarak çalışması ağdaki diğer oyunculara karşı dişe dokunur bir dezavantaj oluyor. Tabiki internet bağlantısındaki ping ve oynanan serverlar da bunda önemli bir etken. Ps4, Xbox One ve güncel donanımlı PC lerde oyunların 60 FPS den aşağı düşmemesi öngörülüyor.

- Atmosfer ve grafik. Hardcore bir oyuncu çok iyi bilir ki oyunlarda grafik herşey değildir. Ama yinede ortama uyan güzel bir grafiğin oyunun %60ı olduğunu söyleyebilirim. Hele ki şu zamanda grafik açısından birşey sunamayan oyunların piyasada popüler olmaları çok zor. Yeni nesille beraber grafiktede bir devrim geliyor. Az çok yeni oyunların tanıtım videolarını izleyenler bunu görmüş olmalılar.

- Yapay zeka. Evet konu çok açık. Oyunlarda grafikten sonraki en önemli şey eğer varsa arkadaşlarınızın ve düşmanın yapay zekası. Özellikle bir FPS oyununda omuz omuza savaştığınız arkadaşlarınızın düşmanı vurmaması, aptal aptal dolaşıp kuru kalabalık yapması, düşmanın sadece size saldırması, arkadaşlarınızla 40 yıllık asker arkadaşı gibi "naber kanka" edalarıyla takılmaları tabikide geçmişte kalacak ve yeni oyunlarda artan işlemci güçleriyle beraber bu tür sorunlar ortadan kalkacak. (Yani umarım kalkar. Eminim ki FPS oyunlarında düşmanın sadece size saldırması en çok gıcığınıza giden durumlardan biridir.)

- Çözünürlük. Artık HD çözünürlük günümüzde gayet ulaşılabilir, uç sınırda olmayan bir çözünürlük. Yeni monitörlerle beraber yakında oyunlarda 2K çözünürlüğe geçilmesi umuluyor. Ancak aşırı donanım ihtiyacı nedeniyle şuanda bu standart kullanıcı için çok über bir durum.

Şimdilik bu kadar. Yakında konuyla ilgili gelişmelere göre yeni yazılar yazabilirim..

Örnek bir kaç video:

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi