Okey Oyna

Okey istekalara dikdörtgen taşlar dizilerek oynanan domino kökenli hafıza ve şans temelli bir oyun. Uzun yıllardır oynanan bu oyun dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de oynanıyor. Oyun ise Türkiye’de 2 çeşidiyle daha çok tercih ediliyor fakat okey oyununun farklı ülkelerde farklı biçimlerde 9 farklı oynama şekli var.
Birincisi düz okey olarak tabir edilen, doğrudan 14 taşın, perler halinde veya çifte gitmek ismi verilen her taşın çiftinin alınarak oyunu ilk bitirme durumudur. Bu tarz oyunda öncelikle oyuna başlarken başlayacak olan oyuncunun istekasında 15 taş diğerlerinde ise 14 taş olur. Okey denilen joker taş ise istenilen yere koyulur. Şayet oyun esnasındaki kısımlardan birinde okeyle biterse o elde çift puan düşülür. Hem çift hemde okeyle biterse 4 katı puan düşülür.
Diğeri ise açmalı okey ya da 101 olarak tabir edilen okey. Bu oyunda kurallar pek farklı olmasa da rakipler taşlarını açmak ve açılan taşları kaptırmamak zorunda. Bu oyunda bitmek için taşları açmak ve elde taş kalmayıncaya kadar taşları dizmek gerekiyor. Oyunun sonunda ise kalan taşlara bağlı olarak puan sayılıyor.
Fakat bu okey oyunun can sıkıcı bir noktası var. O da taşları dizmek toplamak kaldırmak vb. şeyler. Bu tür durumlara hiç girmemek için sizleri de okeybul.net’e bekliyoruz.
Okeybul.net’te ne var? 101 ve düz okey var. Ve daha bir çok eğlenceli içerik bulunuyor. Yeni arkadaşlar edinebileceğiniz ve “orti” diyebileceğiniz birçok insan var. Kısacası eğlence için herşey var. Bir tek taş saymak, taş dağıtmak vb. sıkıntılar yok. 8 yüz yıl önce bulunan bir oyunun en güncel versiyonuna sizleri bekliyoruz. Okey Oyna
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi