Google Play Store Sorunları Ve Çözüm Yolları

Google Play Store Sorunları


Uzun süredir Android telefon kullanıyorsanız, Google Play Store hatalarını duymuş ve ya yaşamış olabilirsiniz. Aslında bu hataların hiçbiri çözümsüz değildir, fakat bazı sorunlarda yazılım güncellemesi gerektiğinden Google’a biraz zaman tanımanız gerekebilir. Elinizdeki Android telefon modelini kullanan belkide milyonlarca kişi var. Bu yüzden, böyle ufak şeyler için canınızı fazla sıkmayın.


 Örneğin ben General Mobile Discovery telefonumda (Paused) hatasıyla karşılaştığımda biraz sonra anlatacağım çözüm yollarının hepsini denemiştim. Fakat bunun aslında bir sorun olmadığını ve Android’in kendini güncellemesi için birkaç kez yeniden başlatılması gerektiğini anladığımda çok geç olmuştu. Çözüm yöntemim ise, ilk etapta modemimin fişini çekip, takmak kadar basitti.

Google-Play-Sorunlari

En Sık Rastlanan Sorunlar

 

Şu anda en çok rastlanan  Google Play Store sorunlarının başında 

  1. Paused sorunu
  2. Uygulama durdu sorunu
  3. Güncelleme sorunu
  4. Uygulama açılamıyor sorunu

yer alıyor. Şu anda bu sorunlardan herhangi birini yaşıyorsanız ve bu sorun ilk defa karşınıza çıktıysa, ilk etapta internet bağlantınızı kesip yeniden bağlanmayı deneyin. Bu sorununuzu çözmezse altta verdiğim taktikleri sırasıyla uygulayın.


Google-Play-Sorunlari


Çözüm Yolları

  1. Mobil Ağ veya Wi-Fi ağı arasında geçiş yapın. Wi-Fi kullanıyorsanız, onu kapatıp Mobil Ağ üzerinden bağlanın.
  2. Ayarlar - Uygulamalar - Tümü, yolunu izleyerek İndirme Yöneticisini bulun ve devre dışı ise etkinleştirin.
  3. Ayarlar – Hesaplar - Google, yolunu izleyerek hesap adresinize tıklayın. Daha sonra seçenekler penceresini açıp Şimdi Senkronize Et tuşuna dokunun. Listedeki tüm elemanların seçili olduğundan emin olun. Bu işlem sorununuzu çözmediyse, hesaplardaki kaydınızı kaldırın. Daha sonra Google Mağaza’ya giriş yaptığınızda mail adresiniz ve şifrenizle oturum açmanız istenecektir.
  4. Ayarlar - Uygulamalar - Tümü, yolunu izleyerek Google Play Store uygulamasını açın. Önbelleği ve verileri temizleyin. Aynı işlemi Google Play Hizmetleri içinde yapın. Telefonunuzu yeniden başlatıp, sorunu yeniden test edin. Samsung telefonlarda, Uygulamalar, Uygulama Tercihleri, Daha Fazla, yolunu takip ederek Sistem Uygulamalarını Göster tuşuna dokunun. Daha sonra listede tüm uygulamaları görebilirsiniz.
  5. Sorun devam ediyorsa  tekrar Ayarlardan Tüm uygulamalara girin. Google Play Store ve Google Play Hizmetleri’ni açarak güncellemelerini kaldırın. Telefonunuzu yeniden başlatın. Daha sonra, beş dakika gibi belirli aralıklarla Google Mağaza’yı açarak güncellemelerin tamamlanmasını bekleyin. Yeni sürüm otomatik olarak yüklenecektir. Başka kaynaklardan bulduğunuz Google Apk’larını telefonunuza yüklemenizi kesinlikle önermiyorum.
  6. Tüm uygulamalara tekrar girerek, Devre Dışı bırakılmış Google uygulaması olup olmadığını kontrol edin. Varsa etkinleştirin ve telefonunuzu yeniden başlatın.
 Şimdilik aklıma gelen çözüm yolları bu kadar. Google Play ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaşırsanız yazımın altına yorum bırakabilir; Google Play Store Mucizesi başlıklı yazımı okumakta isteyebilirsiniz.

Takip Et :
facebooktweeterlinked inyou tuberss

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi