Xiaomi Mi5 Tahtını Abisine Bıraktı - Mi5 Prime

Xiaomi Mi5 Prime Özellikleri


 Üst segment akıllı telefonlar arasında geçen sene kullanıcılarla buluşan Xiaomi Mi5 tahtını abisine bıraktı. Abisi derken tabi ki Mi5 Prime’den bahsediyorum. Android telefonlar kategorisinde Xiaomi Mi5 Prime şu anda en çok satanlar masasındaki yerini korurken; Fiyat/Performans incelemesinde de en başarılı ürün olma özelliğine sahip.

 Telefonunuzu yenilemeye niyetiniz varsa ve benim için marka önemli değil, işimi görecek bir akıllı telefonum olsun, hızlı olsun ve beni yarı yolda bırakmasın diyorsanız yazımın devamını mutlaka okumanızı öneriyorum. Xiaomi Mi5 Prime’nin üstün performansıyla ve düşük fiyatıyla sizi cezbedeceğinden emin olabilirsiniz.



 Bugünkü fiyat/performans araştırmasında gözüme çarpan Mi5 Prime, üst segment Androidtelefonlar arasında verdiği performansa göre en ucuz telefon olma özelliğine sahip. Diğer markaların F/P ürünlerine baktığımda, 8 çekirdekli Snapdragon 653 işlemcili modellerde bile Antutu V6 skoru 90 bini geçmiyor. Xiaomi Mi5 Prime ise, 4 çekirdekli Snapdragon 820 Kryo işlemcisiyle 136.000 puan almayı başarıyor. 4 çekirdeğin 2’si 2.15 GHz, 2’side 1.6 Ghz hızında çalışıyor. Üstelik fiyat açısından yüzde 30 daha ucuz durumda.


xiaomi-mi5-prime

Xiaomi Mi5 Prime Teknik Detaylar



 64 Gb depolama alanına sahip olan Xiaomi Mi5 Prime, Sd kart kullanmadan bile depolama ihtiyacınızı uzun süre karşılayabilecek durumda. Ram kısmına baktığımızda 3 Gb LPDDR4 ve 1866 Mhz çalışma frekansına sahip Mi5 Prime aynı zamanda 4 Gb Ram ve 32, 64, 128 Gb depolama tercihlerinide  beraberinde sunuyor.



 Mi5 Prime’ın ekran özelliklerine baktığımda 5.15 inç İps Lcd ekran, 1080*1920 FHD çözünürlük, yüzde 73.1 Ekran Gövde oranı ve Corning Gorilla Glass 4 karşıma çıkıyor. Üstelik 428 PPI gibi yüksek bir pixel yoğunluğuna sahip.



 Xiaomi Mi5 Prime’de kamera kısmına baktığımda 16 Mp arka ve 4 Mp ön kamera görüyorum. Ayrıca arka kameranın 4k Video kaydı ve Optik görüntü sabitleme özelliğide mevcut. Ön kamerada ise sadede 1080 P kayıt özelliği bulunuyor.

 Gözüme çarpan diğer önemli detaylara bakacak olursak Xiaomi Mi5 Prime sizlere 4.5G hızını, Cat12 desteğiyle birlikte sunuyor. Yani 600 Mbps indirme ve 100 Mbps karşıya yükleme hızına sahip olacaksınız. Bu değerlerin, operatörünüzün sunduğu hizmet kalitesiyle yakından alakalı olduğunu belirtmek isterim.


xiaomi-mi5-prime

 Parmak İzi Okuyucu ise ön tarafta Ana Ekran tuşuna yerleştirilen telefonda, uygulama ile 3G görüntülü konuşma yapma seçeneğide mevcut ve telefonun ağırlığı sadece 129 Gram. 3000 mAH gibi yüksek bir batarya kapasitesine sahip olan Xiaomi Mi5 Prime yoğun kullanımda dahi size bir günü rahatlıkla çıkaracak özelliklere sahip.

 Mi5 Prime’nin, beni en çok rahatsız eden tarafı ise artırılabilir hafızasının olmaması ve gömülü bir bataryayla satışa çıkarılması oldu. Hafıza konusunda uzun yıllar sıkıntı çıkarmayacağını düşünsem bile; ya bir gün bataryayı sökmem gerekirse diye düşünmeden edemiyorum.

Xiaomi Mi5 Prime Fiyat


 Sevgili dostlar, saydığım bu özelliklere sahip bir telefona sizde sahip olmak isterseniz şu anda ödeyeceğiniz para sadece 1.150, 1.250TL arasında olacaktır. Hepsiburada.com’un bugünkü fiyatına baktığımda 1.193 TL gibi bir rakam görüyorum. Telefonu satın almak isterseniz web’deki yorumlarını mutlaka okumanızı öneririm.

 Dilerseniz Android Telefonlar kategorisindeki diğer konulara göz atabilir ve ya Mi5 Prime hakkında herhangi bir bilginiz varsa, alt tarafa yorumunuzu bırakabilirsiniz.


Takip Et :
facebooktweeterlinked inyou tuberss

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi