Android Telefonlarda İnternetsiz Whatsapp, Facebook, Twitter, İnstagram Nasıl Kullanılır?

İnternetsiz Çalışan Android Uygulamaları


 Merhaba sevgili dostlar. Bugün sizlere Android telefonlarda internet paketiniz bittiğinde sosyal medya uygulamalarını kullanmak için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğim. Anlatacağım yöntemde sadece 3G ve ya 4G bağlantınızın bulunması gerekiyor. Operatörünüzün veri bağlantısında bir sorun olduğunda bu ayarları kullanarak arkadaşlarınızla iletişim kurabilecek, internet gerektiren bir çok uygulamayı bu yöntemle kullanabileceksiniz.


İnternetsiz-Twitter-Kulannma


 Bu yöntem şu an için sadece Android telefonlarda işe yarıyor. Yaptığım testlerde Whatsapp, Facebook, Facebook Messenger, Twitter, İnstagram gibi sosyal medya uygulamalarının yanı sıra; Google play Store, Google Play Gazetelik, Mobil Tv Rehberim, Analytics gibi önemli Android uygulamalarınında internetsiz kullanılabildiğini gördüm. Hattınızda hiç Lira olmadığı zamanlarda bu yöntemi kullanarak bir nevi operatörünüzden borç alabilirsiniz. 






Dikkat Etmeniz Gerekenler


 Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus, aşağıdaki ayarları yaptıktan sonra kullandığınız veri miktarıdır. Çünkü, tekrar standart ayarlara döndüğünüzde kullandığınız veri miktarı operatörünüz tarafından tarifenizden düşülüyor. Faturalı bir hat kullanıyorsanız bu veriler için ücretlendirilmenizde söz konusu olabilir. Benim, Vodafone konturlu hattımda 3 Gb internet paketim olduğu için extra bir ücretlendirme ile karşılaşmadım.


İnternetsiz-Whatsapp-kullanma

İnternetsiz Uygulama Kullanım Ayarları


  1. Ayarlar, Mobil Ağlar, Erişim Noktası Adlarına girin
  2. Yeni Apn Ekle seçeneğine dokunun ve:
  3. İsim: Whatsapp
  4. Apn: internet
  5. Proxy: 127.0.0.01
  6. Bağlantı Noktası: 8080

olacak şekide doldurun. Başka bir yerde değişiklik yapmadan ayarları kaydedin. Daha sonra Erişim Noktası Adlarından yeni profili etkinleştirin. Hepsi bu kadar.


İnternetsiz-İnstagram-Kullanma


 Ayarları uyguladıysanız telefon modeliniz ile birlikte sonucu lütfen paylaşın. Yapamayan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım.

Android Klavye Önerisi - Swiftkey Klavye

Takip Et :
facebooktweeterlinked inyou tuberss

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi