Samsung Galaxy Serisine Güvenli Klasör Özelliği Geliyor

Samsung Güvenli Klasör Özellikleri 

 Samsung şirketi Android telefonlarda bugüne kadar Knox adlı bir uygulamayla kullanıcı verilerinin güvenliğini sağlıyordu. Samsung haziran ayının başında yaptığı açıklamada, bundan sonra üretilecek tüm Android cihazlarda Güvenli Klasör adında bir uygulama kullanılacağını duyurmuştu. Peki Güvenli Klasör nasıl kurulur? Güvenli Klasör nasıl kullanılır? Bu soruların cevabını arıyorsanız okumaya devam edin.


 Samsung Güvenli Klasör uygulaması Android telefonunuzun depolama alanında şifrelenmiş bir bölüm oluşturarak uygulamalarınızı, dosyalarınızı ve ya özel notlarınızı koruma altına almak için oluşturulmuş özel bir uygulamadır. Bu klasörde sakladığınız verilere kilidi açılmadan ulaşılması mümkün değildir. Belirleyeceğiniz şifre, desen ve ya parmak izi korumasıyla verilerinizi yaban ellerden gizleyebilirsiniz. Telefonunuzda özel verileriniz varsa ve kullanan diğer kişilerin görmesini istemiyorsanız, Güvenli Klasörü kullanmak sizin için çok faydalı olabilir.


samsung-guvenli-klasor



 Samsung, destek sayfasından yaptığı açıklamada kullanıcılarını Güvenli Klasör içine sakladıkları her şeyin başka bir yedeğinin olması konusunda uyarıyor. Çünkü işletim sisteminin özelleştirilmesi ve ya uygulamaya yapılabilecek farklı müdahalelere karşı Güvenli Klasör’ün kendini kilitleme özelliği bulunuyor. Böyle bir durum yaşandığında ise koruma altına alınan bölüm kilitlenebiliyor.

Samsung Güvenli Klasör Nasıl Yüklenir?


 Samsung, ilk olarak Galaxy Note 7 İle kullanıma sunulan Güvenli Klasör uygulasını tüm Galaxy kullanıcılarının yüklemesini ve kullanmasını istiyor. Fakat uygulama şu anda sadece Android 7.0 ve üzeri telefonlara yüklenebiliyor. Yakında bu uygulamanın tüm Galaxy serisi telefonlara uyumlu hale gelmesi muhtemeldir. Samsung, Galaxy App Store’da fazla bir kitleye ulaşamamış olsa gerek ki, uygulamalarını artık Google Play Store üzerinden paylaşmaya devam ediyor. Sayfanın en altında Samsung Güvenli Klasör uygulamasının Google Play Store linkini paylaşacağım.


guvenli-klasor-kullanimi

Samsung Güvenli Klasör Nasıl Kullanılır?



Güvenli Klasör uygulamasını yükledikten sonra:




  1. Ayarlar - Kilit Ekranı ve Güvenlik - Güvenli klasör öğesine dokunun
  2. Başlat’a dokunup Samsung hesabınızda oturum açın
  3. Güvenli Klasör için bir kilit yöntemi seçin, unutursanız Samsung hesabınızla sıfırlayabilirsiniz
  4. Kurulum tamamlandığında alt taraftaki ekle tuşuna dokunup kilitlemek istediğiniz uygulamayı seçin



 Güvenli Klasör için oluşturduğunuz deseni unutmanız durumunda, Desen Kilidini Sıfırla öğesine dokunun. Ardından Samsung hesabıyla giriş yaparak yeni bir şifre belirleyin. Güvenli Klasör uygulamasını kullanırken herhangi bir sorunla karşılaşırsanız buradan yardım alabilirsiniz.

Samsung Güvenli Klasör İndir


Takip Et :
facebooktweeterlinked inyou tuberss
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi