Essential Phone, Android İle Yarışabilirmi?

Andy Rubin İlk Telefonunu tanıttı


 Android isminin yaratıcısı Andy Rubin, aylar önce duyurduğu Essential Phone’un özelliklerini mayıs ayının sonunda açıklamıştı. Bildiğiniz gibi Andy Rubin iki yıl kadar önce Google’dan ayrılmış ve Essential Products şirketini kurmuştu. Essential Phone PH-1 modelinde sadeliği ön plana çıkarmaya çalışan Andy Rubin bu telefonda Ambient adını verdiği yeni işletim sisteminin de Android gibi açık kaynak kodlu olacağını açıkladı.


 Essential Phone’un, haziran ayının sonuna kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde raflardaki yerini alması bekleniyor. Telefon henüz satışa sunulmadan medyada okuduğum birçok haberde Ambient’in Android’i tarihten sileceği ve ya aralarında çok büyük bir rekabet olacağı konusuna değiniliyor. Şahsen ben Andy Rubin gibi akıllı bir adamın, Google gibi dev bir şirketle yarışmak yerine iş birliği yapacağı fikrindeyim.


essential-phone

Essential Phone PH-1 Özellikleri



 Essential Phome PH-1 modeli tam anlamıyla çerçevesiz bir telefon ve Titanyum’dan üretilen gövdesiyle çizilmelere ve darbelere karşı oldukça dayanıklı olduğu söyleniyor. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulması beklenen Essential Phone ile modüler tasarım anlayışı ön plana çıkarılmış.


 Manyetik bağlantı noktası ve kablosuz veri aktarımı desteği bulunan cihaza, 50 Dolar fark ödeyerek 360 derece bir kameraya sahip olabiliyorsunuz. Bu kamera tek tuşla resim çekebilme özelliğine sahip ve sadece 35 gram ağırlığı, 12 mm kalınlığı ile dikkat çekiyor. Kamera cihazın arkasında bulunan iki adet manyetik alana kolaylıkla takıp çıkarılabiliyor.


 Essential Phone ayrıca IR Lazer destekli ve görüntü füzyon teknolojisine sahip 13 MP arka kamerayla gelmesi bekleniyor. Bu çift kamera, standart kameralara oranla yüzde 200 daha fazla ışık yakalayabiliyor. Kamera ayrıca gerçek monokram moduna sahip ve hibrit otomatik odaklanma özelliğide bulunuyor.


essential-phone-360-derece-kamera


Essential Phone Temel Donanım



 Essential Phone’un temel donanımı konusuna değinecek olursak 5.71 inç QHD ekran 1312x2560 çözünürlüğe sahip. Sekiz çekirdeğe sahip 2.45 Ghz Kryo işlemcisiyle gelen Essential Phone, Qualcomm Sanpdragon 835 Chipsetiyle gelmesi bekleniyor. Ayrıca cihazda 4 GB Ram, 128 GB dahili hafıza ve 3040 mAH batarya bulunuyor. Batarya hızlı şarz özelliğine sahip fakat değişir batarya özelliği bulunmuyor. Dahili Depolama biriminde UFS 2.1 desteği olan Essential Phone’da arttırılabilir hafıza, suya ve toza dayanıklılık gibi özelliklerde bulunmuyor.



essential-phone-ekran


 Sonuç olarak Ambient işletim sistemli Essential Phone PH-1, birçok yeni oyuncunun katıldığı akıllı telefon pazarına 700 Dolarlık fiyatıyla iyi bir giriş yapabilir. Fakat 2016 son çeyrek verilerine göre %71 gibi büyük bir Pazar payına sahip olan Android ile yarışması şu an için pek mantıklı görünmüyor. Diğer Android haberleri için burayatıklayın.

Takip Et :
facebooktweeterlinked inyou tuberss

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi