Android Go Telefonlara Hayat Verecek

Google Android Go’yu duyurdu


 Dün yapılan I/O 2017 geliştirici konferansında, Google önemli yenilikler duyurdu. Bunlar arasında en çok dikkat çeken ise Android O’nun light versiyonu diyebileceğim Android Go oldu. Google’ın verdiği bilgilere göre Android Go, 2018 yılında Android O ile beraber gün yüzüne çıkacak.


 Bu haber alt segment akıllı telefon  kullanıcıları için büyük bir sürpriz olabilir. Çünkü, telefon üreticileri eski model telefonlara Android Go güncellemesi yayınlayabilir. Böylece cihazlar için ortalama iki yıl olan güncelleme desteği daha uzun sürelere uzatılabilir. Fakat bu konu hakkında şu anda kesin bir açıklama yok, bekleyip göreceğiz.




Android Go İle Neler Değişecek?


 Alt segment Android telefon kullanıcılarını memnun etmeyi hedefleyen Google, Android Go için özel bir uygulama mağazası oluşturmayı planlıyor. Bu mağazadaki uygulamalar 1GB Ram ve altındaki cihazlarda sorunsuz çalışması için tasarlanmış olacak. Uygulamaların boyutlarıda 10 Megabayt’ı geçmeyecek. Ayrıca Android Go Ram ve veri kullanımına sınır koyarak veri kullanımını en aza indirebilecek. Veri kullanımını bildirim çubuğundan izleme imkanımızda olacak.

 Veri kullanımını en aza indirmek için Youtube’nin light versiyonunuda ele alan Google, Android Go için Youtube Go adında özel bir uygulamada geliştirecek. Bu uygulamada videoları ön izleme imkanı olacak ve dilediğiniz videoyu indirip, offline olarak istediğiniz yerde izleyebileceksiniz. Videoyu izlemeden önce, kalite ayarını yapıp arkadaşlarınızla paylaşmanızada imkan tanınacak. Chrome web tarayıcısında ise veri tasarrufu varsayılan olarak aktif olacak.

 Android Go’nun, uygulamaların çalışma sistemi, veri kullanımı, ram kullanımı, optimize edilmiş bir şekilde 191 dilde kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Bu haberle Android kullanıcılarını mutlu eden Google, bundan sonra gelecek tüm sürümlerinde Android Go’yu kullanmayı planlıyor.


Takip Et :
facebooktweeterlinked inyou tuberss

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi