Android Klavye Önerisi - Swiftkey Klavye

En Kaliteli Android Klavyesi 

 Bugünkü Android Apk incelememizin konusunu Swiftkey Klavye oluşturuyor. Swiftkey Klavye öylesine yetenekli ki yazma hızınızı iki katına kadar arttırabilirsiniz. 2008 yılında kurulan Swiftkey firması ilk olarak 2010 yılında Android kullanıcılarına hitap etmeye başlamıştı. Aradan geçen yedi senede kendini fazlasıyla geliştiren Swiftkey Klavye, şu anda sadece Android platformunda 100 milyondan fazla kullanıcısı olan Türkçe klavye uygulamasıdır.


 Androidtelefonunuzda özgürce kullanabileceğiniz Swiftkey klavye uygulaması tamamen Türkçe ve bedava olmasının yanı sıra, sizlere 80 in üzerinde temayı dilediğiniz gibi kullanma imkanı sunuyor. Swiftkey’de renk seçenekleri o kadar çok ki bunların arasından seçim yapmakta zorlanabilirsiniz.

swiftkey-temalar

 Telefonunuzda ki standart klavyeden sıkıldıysanız ve renkli klavye arayışında iseniz, yazımın sonunda sizler için Google Play store linkini vereceğim. Google Play Store hakkında herhangi bir sorununuz varsa buraya tıklayın. Dilerseniz şimdi Swiftkey Klavye’nin özelliklerini beraber inceliyelim.

Swiftkey Klavye Özellikleri



 Swiftkey Klavye’yi telefonunuza yükleyince, ilk açılışta Swiftkey’i varsayılan klavye olarak ayarlar ve resim 2 de göründüğü gibi uygulamanın arayüzüne ulaşırsınız. Tüm menüler Türkçe olduğu için sizi asla yormayacak bir arayüze sahip olan uygulamada şu anda 100 ün üzerinde dil destekleniyor. Buradan diller kısmına girip QWERTY Türkçe ve ya İngilizce seçiminizi yapıp uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.



swiftkey-ozellikler




 Temalar sekmesine geçip istediğiniz temayı kurduktan sonra Yazma menüsünde Swiftkey’in tüm ayarlarını kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Burada Tuşlar bölümünde: Sayı Tuşu Sırası, Aksanlı karakterler, Özel emoji tuşu, Ok tuşları, Tuş takımı, Uzun tuş basma süresi ve Açılır tuşlar ayarlarını düzenleyip, sohbet uygulamaları için Enter tuşunu Emojierişimine atayabilirsiniz. Swiftkey ile 800 ün üzerinde emojiyi özgürce kullanın.



 Yeniden Boyutlandır sekmesinde Swiftkey Klavye’yi telefonunuzun ekran boyutuna göre ayarlayabilirsiniz. Ses ve diğer girişler sekmesinde Sesli Giriş özelliğini açıp kapatabilir ve Fiziksel klavye ayarlarını yapılandırabilirsiniz.


 Yazma ve otomatik düzeltme kısmına geldiğimizde, Emoji tahminleri, Otomatik düzeltme, Tahmini otomatik ekleme, Hızlı nokta, Otomatik büyük harf ve Hareket girişi ayarlarını yapılandırabiliyoruz. Parmağınızı kaydırarak yazmak istiyorsanız burada, Hareket girişi ayarını Flow olarak belirlemelisiniz.

 Ses ve titreşim sekmesinde, Tuş sesi seviyesini ve titreşim ayarlarını özelleştirebilirsiniz. Pano kısmında ise, daha önce yaptığınız metin kopyalama işlemlerinin kaydını tutan Swiftkey’in özellikleri bunlarlada bitmiyor.

swiftkey-ayarlar

 Kelime tahmini konusunda oldukça başarılı olan uygulama, ayrıca sosyal medya veya gmail hesabınıza bağlanarak yazma haritanızı çıkarıyor ve tahminler konusunda devamlı kendini geliştiriyor. Gmail hesabınızla oturum açtığınızda aynı zamanda diğer cihazlarınızla senkronize etme özelliğini kullanabilirsiniz.

 Sadece Swiftkey açık iken ulaşılabilen özel ayar çekmecesine ise tahminlerin sol tarafındaki simgeden ulaşabilirsiniz. Bu çekmeceden Swiftkey Klavye’nin düzen ayarlarını özelleştirip, klavyeyi ekranın istediğiniz yerine taşıyabilirsiniz. Ayrıca Gizli mod’a geçiş yaparak uygulamanın yazdığınız kelimeleri hafızaya almasını engelleyebilirsiniz.

Son Sözler



 İki senedir kullandığım Android klavyesi olan Swiftkey’den önce birçok uygulama denedim ama hiç biri Swiftkey gibi kullanışlı ve gelişmiş değildi. Şu anda Android klavye önerisi isteyen herkese düşünmeden Swiftkey Klavye’yi öneriyorum. Çünkü, alıştım bir kere değiştiremiyorum. Sizde deneyin vazgeçemeyeceksiniz.


 Dilerseniz yorum kısmından klavye ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabilir ve ya önerdiğim diğer   Android Apk lara göz atabilirsiniz. Hoşça kalın.



Takip Et :
facebooktweeterlinked inyou tuberss

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi