Turkcell 1.1 TL Telsiz Kullanım Ücretini İptal Etme

Yoksa koyun resmi mi koysaydım!?
Turkcell telsiz kullanım ücreti kapsamanında 20 Haziran dan itibaren tüm Hazırkart kullanıcılarından her ay 1.1 TL kesinti yapacak.

Garip olan durum şu ki zaten bu vergi hatta yatırılan TL den kesilmiyor muydu? Biz hattımıza 20 TL yüklediğimizde o zaman bunu 18.9 TL ye almamız gerekmez miydi? Burada bir hesap sorunu ve bilgi karmaşası olduğu kesin.

Turkcell bu aydan itibaren artık tüm Hazırkart kullanıcılarından her ay 1.1 TL telsiz kullanım ücreti adı altında kesinti yapacak. Yani Hazırkart kullanan herkes artık 1 yılda devlete 13.2 TL telsiz kullanım ücreti adı altında vergi ödeyecek.

Kullanıcıların kafalarında ise şöyle bir soru var:

Madem 1.1 TL telsiz kullanım ücreti her ay bizden kesilecek peki bu zamana kadar bu vergi, aldığımız TL kredinin içindeyse bu TL krediler bize neden hala aynı ücretle satılıyor. Üstteki örnekte verdiğim gibi 20 TL lik bir kredinin 1.1 TL vergisini biz ödeyeceksek neden bu krediyi telefonumuza 18.9 TL ile alamıyoruz.

Birde bu durum ortaya şöyle sorunları çıkarıyor:

Mesela siz pek telefon kullanan biri değilsiniz (benim gibi). 3 ayda bir 10 TL yüklesenizde normalde eskiden 10 TL içinden 1.1 TL telsiz kullanım ücreti kesintisi olurken artık her ay hattan 1.1 TL kesinti olacağı için 3 ayda bir 10 TL yüklerseniz 1.1 TL kaybınız yerine 3 katı kaybınız olacak.

"Hattıma TL yüklemem o ay vergiyi alamazlar" diyenleride kötü son bekliyor. Hattınıza TL yüklediğinizde önceki aylarda alınamamış telsiz kullanım ücreti vergileride alınacak. Birde hattınızda o an TL bulunmuyorsa avans kontörden çekim yapılacağını unutmamak lazım.

Bu sorunu aşmanın yoluysa aslında çok basit ama herkes yapar mı bilinmez.

Tek yapmanız gereken hattınızı standart tarifeye geçirmek. Turkcell sadece standart tarifeden ekstra telsiz kullanım ücreti alınmayacağını açıkladı.

Standart tarifeye geçmek için online işlemler merkezi veya 444 0 532 yi kullanabileceğiniz gibi STANDART yazıp 2222 ye ücretsiz gönderip gelen mesaja da EVET yazıp gönderebilirsiniz..

UYARI: Standart tarifedeyken eski tarifenizdeki bazı bazı avantajlı paketleri kullanamayabilirsiniz. Standart tarifeye geçmeden önce mutlaka turkcell.com.tr den bilgi almanızı öneririm..

Evet, bu günkü şarkımız Turkcell'den geliyor: Mee meee mee e meee..
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi