Android Cihaza BackTrack 5 ARM Kurulumu Detaylı Tam anlatım + Resimli anlatım Download link

Anlatımı için Cyberwarrior ailesinden m.i.t'e teşekkürlerimi iletiyorum.
Aslında anlatım çok kısa fakat m.i.t sizi yormamak adına her adımı resimli yapmış emeği için tekrar ve tekrar teşekkürlerimi iletiyorum...


 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

Bilindiği üzere , Mobil işletim sistemleri , masa üstü ve diz üstü devrini bitirmek üzere :) Bizlerde buna ayak uydurarak PC deki alışkanlıklarımızı Mobil cihazlara aktarıyoruz .
Bu Konuda , Sıfırdan Android cihaza Backtrack kurulumunu , hemde basit bir şekilde anlatıyorum . Bu kadar detaylı anlatım Türkçe olarak sanırım bir İLK .
Şimdi Adım Adım kuruluma Geçelim :
Önemli :
Cihazınızın Rootlu Olması Gerekiyor
1 ghz işlemciye sahip olması gerekiyor
en az 512 ram e sahip olması gerekiyor
(Bu Kurulum Htc One X Üzerinde Gösterilmiştir . )
Bize lazım olan Uygulamalar :(Linkler yakında eklenecek:CepFonX)
1 ) Complete Linux
2) Android VNC
3) Android Terminal Emulator
İlk Olarak : Complete Linux’u play storedan indirelim . İndirme işlemi bittikten sonra :
1 ) Complete Linux Uygulamasını Açalım


-----
2) Uygulamada install guides e tıklıyoruz .


-----
3) Backtrack İnstall diyoruz


-----
4) Download Backtrack Image ( Burada btnin işletim sistemini indiriyoruz yaklaşık 1,4 gb falan)


-----
 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

5) Buradan ister torrent olarak ( android torrent uygulaması ile ) , isterseniz direct link olarak iki seçenek sunuyor . İstediğinizden indirebilirsiniz ( Tavsiyem uTorrentten indirmenizdir )

-----
6) Evet BackTrackimizi indirdiğinizi varsayarak , Complete Linux uygulamasında Launch kısmına tıklıyoruz ve Orada dilediğiniz isimi vererek kaydediyorsunuz . Ben CW olarak kaydedip .img dosyasının indiği yeri olarak /download/backtrack.img olarak gösterdim . Siz .zipten çıkardıktan sonrada /Download klasörüne atabilirsiniz . Start Linux e basarak kuruluma geçebiliriz .


-----
7) Start Linuxe bastıktan sonra bizi Terminal Emulatore yönlendirecektir . Burada (y/n) olan tüm sorgulamalara y olarak cevap verip devam edin . ( Vnc server için bu gerekli )

-----
8) Burada kırmızıyla işaretlediğim yerde : cihazınızın ekran boyutlarını yazın . Ben 1280x720 yaptım


-----
9)buraya kadar Kurulum işlemimiz tamamlandı . Şimdi Vnc üzerinden Backtrack Masaüstümüzü görelim :)


 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti


10) Giriş Ayaları ve Vnc girişi için : export U S E R = r o o t komutunu girelim


-----
11) Vnc için root kullanıcısı oluşturdugumuza göre sıra : vnc şifresinde .
Vnc şifresi için : v n cp a s s w d Komutunu Girelim


-----
12 ) Burada gizli karakterler mevcuttur . Siz 6 haneli bir şifre belirleyin o yazacaktır . Ve (y/n) şeklinde onaylıyormusunuz diye soracaktır (y) deyip yine şifreniz girdikten sonra işlem tamamlanacaktır .


-----
13) Buradakine (y) deyip 6 haneli şifreyi tekrar girin.

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti


-----
14) burada ise vnc serverda görünecek ekran boyutunu ayarlamamız lazım . Bunu ayarlamamız için komutumuz : t i g h t v n c s e r v e r - g e o m e t r y 1280 x 720

-----
15) artık New X Desktopumuz hazır .


-----
16) Şimdi indirmiş olduğumuz Android Vnc yi açıyoruz .


 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

-----
17) Kurulumu localhosta yaptıgımız için localhost vnc girişlerini yapmamız lazım .

Nick : cw ( siz kendinize göre optimize edin )
Password : 123456 (kurulumda v n c p a s s w d kısmında belirlediğimiz şifre ( kendinize göre ayarlayın )
Adress : l o c a l h o s t
Port : 5901 / 5900 ( ikisinden birini deneyebilirsiniz
Hemen Altında da 24 bit ekran çözünürlüğünü seçin .

18) ve karşınızda . / x t s a r t u p X Desktop BackTrack 5 ARM version :)

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti



Hayırlı Uğurlu olsun .
Bir sonraki konuda görüşmek üzere
M.İ.T 'e teşekkürlerimi yolluyor devamı bekliyorum,ellerine sağlık:D


Share:

dSploit Nedir? Ne için Nasıl kullanılır? Resimli Anlatım + Download Link Full

dSploit Nedir ? Ne için Kullanılır ?


 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

Malum android teknolojisi apayrı bir dünya ve bizler bu dünyaya ayak uydurmak için teknolojiyi yakından takip eden insanlarız .
 Şimdi sizlere dSploit adlı snifferı tanıtacağım ; bu uygulama aynı backtrack işletim sisteminin yaptıgı pek çok manuel işlemi uygulama şeklinde hızlı ve seri yapıyor . wireless crackingten , ağ üzerindeki tüm accountları alabilme imkanını bizlere sunmaktadır . Uygulamayı kullanabilmek için , android cihazınızın ROOT lu olması gerekmektedir.
1)


2)

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti



3)


Yukarıdaki işlemlerde gördüğünüz gibi metasploisti çekerek wifi crack işlemini gerçekleştirdi ( Her modemde çalışırmı bilemem )
4)


4. işlemde seçilen hedefin uygulanacak işlemler listesine girildi . Buradaki MITM uygulaması asıl işimize yarayacak olan yerdir . Buradan (facebook ,twitter , vs vs bilgilerini alabilir , bilgisayarda sanki RAT çalıştırır gibi dilediğiniz linke yönlendirebilirsiniz . İnsiyatif sizde .. )
5)

6)

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti


7)

8)

9)


10)

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti



Uygulamayı İndirmek için Buraya Tıklayınız
Ayrıca Uygulamanın çalışması için BusyBox yüklenmesi gerekmektedir. BusyBox'u Google Play'den Temin edebilirsiniz.
Share:

Android Temel Bilgiler Seri 1

Bu başlık Altında Android ile alakalı terimleri öğrenecek , üst düzey Android kullanıcısı olma yolunda ilerleme kaydetmeye çalışacağız .


Genel Android Terimleri ( En çok Merak edilen ve Öğrenilmesi Gerekenler )
Firmware: Telefon içerisindeki komple yazılım sistemidir. Yani Android. Marka ve modele göre farklı kodlamalar isimler alabilir. Bütün yazılımsal yapı firmware üzerine kurulur. Güncellemeler ve düzeltmeler asıl olarak firmware üzerine çıkar. Firmware için asıl kök yapı diyebiliriz.
Rom: Kimileri firmware ile aynı kefeye koysa da aslında tam olarak onunla aynı değildir. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse Firmware > Rom’dur. Firmware için kök yapı demiştik, Rom için de bu kök yapıyı kullanıcılara göre özelleştiren ve onlara yönelik ek yazılım ve ayarlar içeren yazılım diyebiliriz. Google Android firmware i geliştirip samsung’a verdikten sonra, samsung da stock rom üretip bunu cihaza yükleyip piyasaya sunar.

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti


Stock Rom: yazılım üreticisi Google ın ürettiği firmware’in cihaz üreticileri tarafından kendi cihazlarına göre özelleştirilmiş hali.
Custom Rom: üretici firmaların piyasaya sürdüğü stock romların, geliştirici kullanıcılar tarafından üzerinde performans ve görselliğe yönelik değişiklikler içeren modifiye edilmiş hali.
Odex: apk dosyaları ilk çalıştırıldıktan sonra bazı bilgileri yanlarında bulunan odex uzantılı dosyalar içerisinde depolanırlar. böylece ikinci çalıştırılmalarında komple apk dosyası kullanılmak yerine bu odex dosyası kullanılarak daha hızlı erişim sağlanır. bu tip sisteme sahip olan romlara odexed rom denir. odexed romlar kaba tabirle sistem açılışında yavaş ancak uygulama açılışında hızlıdır diyebiliriz. her uygulama için çift dosya olduğundan düzenlenmeleri biraz daha zahmetlidir.
Dodex: odex kelimesinin zıttı olarak tanımlanabilir. bu sistemde odex dosyası kullanılmaz. bunun yerine uygulamalar direkt apk dosyalarından çalıştırılırlar. kaba tabirle sistem açılışında hızlı ancak uygulamalarda biraz daha yavaştır diyebiliriz. düzenlenmeleri daha pratiktir.
Root: sistem yazılımı üzerinde tam yetkiye sahip olma durumu.
SuperUser(SU): asıl anlam olarak linux sistemlerde tüm dosya ve klasörlerde işlem yapmaya yetkili olan tek kullanıcı grubudur. android sistemlerde de aynıdır ancak genellikle kasdedilen cihazınızı root ettikten sonra menüye gelen uygulamadır. Bu uygulamayı görürseniz cihaz rootlu demektir. SU yetkisi isteyen ve izin verilen-verilmeyenlerin listesi bu uygulama içerisinde tutulur.
SuperSU: SuperUser uygulamasının ICS ile birlikte çıkan yeni versiyonudur. daha gelişmiş özelliklere sahiptir.
Kernel: donanımlar ile işletim sistemi arasındaki iletişimi sağlayan ve kontrol eden yapı.
Wipe: kabaca silmek demektir. bu terimi gördüğünüz yerlerdeki işlemler sistemdeki ayar ve kullanıcı verilerini siler.
wipe data/factory reset: recovery seçeneklerinden birisidir. uygulandığında SD card bölümü hariç herşey sıfırlanır.
wipe cache partition: uygulandığında, kurulumlar esnasında oluşturulan geçici dosyaların temizlenmesini sağlar. kullanıcı verileri(rehber vs.) silinmez. bilgisayarınızda bulunan temp dosyasının temizlenmesi gibidir.

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

Non-Wipe: sistem ayarları ve kullanıcı verileri üzerinde değişiklik yapmayan yazılımlardır.
Recovery: kabaca kurtarma anlamına gelir.
Download Mod: cihaza firmware yapısı içerisindeki dosyaları yüklemede kullanılan çalışma modudur.
Recovery Mod: cihazı zor durumlarda kurtarmaya yarayan çalışma modudur. içerisinde birkaç sıfırlama seçeneği olduğu için bu isim verilmiştir.
Custom Binary Counter (rom counter): orjinal olmayan firmware, custom rom ve kernel yüklemelerinin her birinde 1 artan sayaçtır. download moduna girildiğinde görebilirsiniz.
Jig: download moduna tuş kombinasyonu ile girmeyen ve rom yükleme sayacını sıfırlamak için kullanılan minik usb aparatı.
Brick: telefonun hiçbir şekilde açılmaması ve bilgisayar bağlantılarında tanınmaması durumudur. genellikle bootloader silindiğinde ortaya çıkar.
Market: resmi ve gayri resmi olarak bulunan uygulama ve oyunların edinildiği kaynaktır.
BLN: Açılımı Back Light Notification’dır. Normalde android cihazlarda bulunmayan bir özellik olan çağrı yada mesaj geldikten sonra uyarı görüntülenmemesi özelliğini ekleyen fonksiyondur.
Deep Sleep: Telefonun batarya tasarrufu için uyku modundan kısa bir süre sonra derin uyku moduna geçmesidir. Kapatılabilecek birçok ünite bu esnada geçici olarak devre dışı bırakılır.
Wipe Dalvik Cache: Sistem içerisinde bulunan uygulama artıklarını temizlemek için kullanılır. Rom yüklemelerinden sonra oluşacak açılış sorunlarında tavsiye edilir. CWM Recovery menüsünde bulunur.

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

AOSP: Açılımı Android Open Source Project olan ve Android Açık Kaynak Projesi olarak çevrilebilen androidin tabanını oluşturan kısaltılmış terimdir. esas olarak hiçbir android sürümünü baz almayan ve dağıtılan kaynak kodlardan üretilmiş romları tanımlamak için kullanılır. örnek olarak miui ve cyanogen gösterilebilirler.
AOKP:
GAPPS: Açılımı Google Apps’tır. Başta AOSP olmak üzere bazı custom romlarda kullanım haklarında sıkıntı çıkmaması için google a ait olan ve açık kaynak kodu bulunmayan uygulamalar rom içerisinden çıkartılırlar. Kullanıcılar için eksiklik yarattığı düşünülerek sonradan eklenme imkanı sunulur. Bu paketin ismine kısaca GAPPS denilir. zip uzantılıdır ve CWM Recovery ile yüklenir.
Tablet Mod: Galaxy Note modelinin hayatımıza girmesiyle tanıştığımız tablet mod terimi; cihazın dpi değerinin düşürülerek tabletlerde bulunan uygulama ve işletim sistemi özelliklerini telefonlarda kullanmamızı sağlan moddur. bildirim çubuğu, uygulama-menü görünümleri, ana ekran düzeni, sayfa geçişleri vs gibi özellikler tabletlerde olduğu gibi görünür ve kullanılır.
Bootloader: Telefonunuzu açtıktan sonra kernel i uyandıran ve ona işletim sistemini başlatması emrini veren ufak programcık. Boot bölümünde yüklüdür. Boot kısmı zarar görürse bu program başlatılamayacak ve telefon hiçbir tepki veremeyecektir. Jtag uygulaması ve donanımları ile boot yüklemesi yapılması gerekir.
Anabant(Baseband): Telefonda şebeke bağlantılarını kontrol eden ve düzenleyen işlemci ile bağlantılı olarak çalışan kendine ait bir çipi bulunan donanım parçası.
Internal SD(sdcard): Telefonun içerisindeki bellek çipinde bulunan depolama alanı. Dosya yöneticisine girildiğinde sdcard olarak adlandırılır.
External SD: Harici takılan hafıza kartınızın telefonda dosya yöneticisinden görünen ismidir.

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

Bir Sonraki döküman da görüşmek üzere...


Share:

Nmap Android Nedir? Nasıl Kullanılır? Resimli Anlatım Full Download Link

Nmap bilindiği üzere gelişmiş bir hacking aracıdır . Mobil işletim sistemlerinin gelişmesiyle de Nmap ın yapımcısı olan şirket Android OS lar için Pman adlı Nmap port , ip , dns hacking uygulamasını geliştirdiler .
Google Markette Ücretli Olarak satımına başlanılan uygulamayı sizler için ücretsiz olarak bulup indirdim . :) Buyrun hayrını görün .

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti

Google Play de Görüntülemek için Tıklayınız
1-)

2-)

3-)

4-)

 CepFonX Ücretsiz Teknik Servis Hizmeti


İndirme Linki

Share:

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi