Hobbit-1 (Beklenmedik Yolculuk) Filminden Geriye

hobbit izle, hobbit-1 izle, hobbit-1 türkçe izle, beklenmedik yolculuk,
Filmin Konusu: 3 seriden oluşan Yüzüklerin Efendisi filmlerinde izlediğimiz olayların başlangıcı anlatılıyor. Ejder Smaug'un, Cüce Krallığı'nı istila etmesiyle cüceler vatansız kalıyor. Savaşçı Thorin'in yönettiği 13 kişilik cüce, büyücü Gandalf ve hobbit Bilbo Baggins'in yardımıyla Cüce Krallığı'nı geri almak için efsanevi bir yolculuk başlıyor...

Filmin İlginç Sahneleri: 

1) "Durun, geri dönmek zorundayız. Mendilimi unutmuşum."

2) "Başın belaya girerse iki kez ahır baykuşu, bir kez boz baykuşu gibi öt."

3) Taş devlerin ortaya çıkması.

4) Hobbit Bilbo Baggins’in, Gollum ile bilmece oyunları oynaması.

5) Orkların saldırmasıyla birlikte kahramanlarımızın uçurumun ucundaki son ağaçta mahsur kalması.

Filmde Geçen Sözler: 

1) Sana gerçekleri anlatmış olabilirim ama her şeyi anlatmamış olabilirim. 

2) Aslında adımı biliyorsun ama bu adı taşıyan kişiyi tanımıyorsun, yani beni.

3) Ortada bir anahtar varsa bir de kapı olmalı.

4) Esas dünya kitaplarda ve haritalarda değil, dışarıda...

5) İyi hikâyeler abartıyı hak eder.

6) Gururun, başarısızlığına yol açacak.

7) +Ben hayatımda hiç kılıç kullanmadım ki. / -Dilerim kullanmazsın da. Kullanman gerekirse şunu unutma; gerçek cesaret, ne zaman bir cana kıyacağını ya da kıymacayacağını bilmek demektir.

8) Hayatımda hiç bu kadar yanılmadım, hem de hiç.

9) +Sana güvenmediğim için bağışla. / -Ben de olsam bana güvenmezdim.

Filmdeki Hatalar:

1) Kahramanlarımız, Elfler diyarından ayrıldıktan sonra yolculuklarına devam ediyor. Bir süre sonra üzerinde durdukları kayaların aslında taş devler olduğunu fark ediyor. Taş devler birbirleriyle kavga ediyor, yer yerinden oynuyor, kayalar havada uçuşuyor ama kimse ne yaralanıyor, ne de ölüyor.

2) Kahramanlarımız goblinlerden kaçarken asma köprülerden geçiyor. Köprülerdeki tahtaların çoğu eksik. Buna rağmen hiç kimse takılmıyor ve aşağı düşme tehlikesi yaşamıyor.

3) Goblinlerden birkaçı ard arda ok atıyor, kahramanlarımızdan biri de kılıcıyla hareketler yaparak kendini savunuyor. Sonuç; yaralanma yok.

4) Yine goblinlerden kaçarken Gandalf büyü yapıyor ve kayalıklar parçalanıyor. Sorun şu ki, az evvel parçalandığını gördüğümüz kayalıklar bir bütün hâline geliyor. Goblinleri o kayalıkla teker teker eziyorlar.

5) Goblinler ile savaşırken köprü yıkılıyor ve kahramanlarımız uçurumdan aşağı düşüyor. Ne tesadüftür ki yine bir tanesi bile yaralanmıyor.

Film Yorumu: Filmi izledikten sonra Yüzüklerin Efendisi serisini tekrar izledim. Yüzüklerin Efendisi serisinde olayların bitişini, Hobbit serisinde ise olayların başlangıcını izliyoruz. Film ekibi tüm kurguyu gerçekten de mükemmel bir şekilde işlemiş. Her ne kadar filmdeki bazı sahneler abartılmış olsa da yıllar sonra izleyip yine "Vay be, adamlar ne film yapmış!" diyebileceğimiz türden bir film.

Filmin Fragmanı:



Not: Hobbit-1 filminden geriye notlarım bu kadar. Eğer sizin de film ile ilgili yazmak istedikleriniz varsa, yorum yaparak bizimle paylaşabilirsiniz...
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi