Aynı Yıldızın Altında Kitap İncelemesi


Öncelikle kitabın konusu;13 yaşından beri IV. derecede tiroid kanserine yakalanan Hazel 14 yaşında tıbbı bir mucize ile ciğelerdeki tümor küçülmüştür.Ve bu şekilde ilaç ve oksijen tüpüne bağlı olarak yaşamını sürdürmektedir.Bir  gün annesinin isteiği ile Destek grubuna gider ve destek grubunda Gus Waters adlı bir çocukla tanışır. 6 yaşında tiroid kanserinine yakalanan Hazel'ın yaşam öyküsü yeniden yazılmaya başlar.

Kitap Hakkındaki Düşüncem: Kitapta Hazel ile Gus birbirlerine aşık olmayı öğretirler.Gus ile Hazel aşkı bir Romeo ile Juliet gibi tarihe geçecek aşklardan.Kitapta anlatılan her istediğimizi gerçekleştiremiyoruz,olayların önüne geçemiyoruz ve zamanı geri alamıyoruz,sadece elimezden gelen beklemek ve üzülememek.Kitabı okumayanlara tavsiyem kitabı çabuk bitirmemeleri çünkü kitabı bitirdiğinde insan istemsiz olarak hüzünleniyor.

Puanım:
Kitabın olayı:"Peki," dedi sonsuzluk kadar uzun gelen bir süre sonra. "Belki peki bizim sonsuza dek'imiz olur." "Peki," dedim. 
*İlk kitap incelemem olduğu için bazı hatalarım olabilir* Beğendim bir alıntı daha:
Dünya bir  dilek gerçekleştirme fabrikası değil.-Gus Waters
DEVAMI SPOILER İÇERİR.
Devamı:
Yakışıklı Gus Waters atlatmış olduğu kanser döneminde bir bacağı kurbvan olmuştur.Ve bu nedenle dolayı bir bacağı protestir.Hazel ile Gus bir süre sonra yakınlaşmaya başlarlar.Aşkları kendilerine itraf edemiyecek kadar büyümüştür.Ancak flörtleşmeleriyle birbirlerinin kendinileri sevdikleri anlamışlardır.Hazel'ın çok sevdiği kitap Görkemli Izdırap'ın sonu belli değildir.Ve Gus hasta olan çocuklara verilen dilek sebebiyle kendi dileğini Hazel için kullanır.Gus,Hazel ve Hazel'ın annesi ile birlikte yazarı görmeye Amsterdam'a giderler.Kitabın yazarı olan Van Houten tam bir ümitsiz vaka çıkar,ayrıca çok da kabadır.Ve Hazel bu şekilde isteğini gerçekleştirememiş olur.Ama Amsterdam'ın en büyük anısı ise Hazel ile Gus'ın Amsterdam da ilk defa beraber olmalarıdır.Gus'ın kanseri yenilenir ve olanlar olur.


Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi