SEO Uzmanı Ömer Akgün ile SEO Üzerine Bir Röportaj




1.Öncelikle sizi tanıyarak başlayalım, Ömer Akgün kimdir?

Dijital pazarlama stratejilerinin tümüyle son derece ilgiliyim ve bunlar içerisinden SEO (Arama motoru optimizasyonu) üzerinde en çok yoğunlaştığım alandır. Çeşitli sektörlerden büyük / küçük ölçekli birçok markaya danışmanlık hizmeti sağladım / sağlamaktayım. Kısaca böyle özetleyebilirim. Daha geniş bir bilgi için blogum (www.omerakgun.com.tr) ‘dan benimle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

2.SEO nedir? Kimlere SEO Uzmanı denir?

SEO İngilizce “Search Engine Optimization” kelimelerinin kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı Arama Motoru Optimizasyonu ‘dur. Web sitelerinin arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilerek görünürlülüklerinin arttırmasına yönelik çalışmaların tümüne SEO denir.

“Kimlere SEO uzmanı denir?” sorusuna kısaca arama motorlarının kriterlerini anlamaya çalışan, analitik düşünce yapısına sahip, uygulama ve ölçümleme yeteneği gelişmiş kişilerdir diyebilirim.  Bu konuya ilişkin daha derin bir açıklamaya
http://goo.gl/SCjgbr linkinden ulaşabilirsiniz.


3.Sosyal Medyanın Seo'ya Etkileri Nedir?

2010 yılı itibariyle web sitelerinin arama motorlarındaki görünürlülüklerinde sosyal ağlar ve buralarda paylaşılmakta olan linklerde etkili olmaya başladı. 2014 yılı başlarından itibaren geçmiş yıllara oranla etkisinin çok daha arttığı görülmektedir.

4.Anahtar Kelime Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Anahtar kelime seçiminde yeni sitelerin dikkat etmeleri gereken en önemli nokta rekabetin yüksek olduğu kelimelere değil daha çok uzun kuyruklu kelimelere odaklanılması gerektiğidir. Anahtar kelime seçiminde Google ‘ın servislerinden faydalanabileceğiniz gibi keywordtool.io ve http://ubersuggest.org/ araçları da bir hayli yararlıdır. Daha detaylı araçlarda var yalnız en basit olanlar bunlardır. Diğer araçlar biraz profesyonellik gerektiriyor.



5.Backlink Nedir, Nasıl Olmalıdır?

Backlink “Tavsiye Bağlantı” anlamına gelmektedir. Sitenize diğer sitelerden gelen linkler diyebiliriz. Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında doğallık son derece önemlidir. Backlinklerin sürekli takip edilmesi ve kontrol altında tutulması gerekir. Backlinklerinizin daha çok sitenizi ziyaret eden kullanıcılar tarafından doğal olarak oluşturulmasına odaklanmalısınız. Ücretli link alma gibi durumlardan kaçınmanızda her zaman fayda vardır. Arama motorları kendilerini manipüle ettiğini düşündüğü siteleri cezalandırmaktadır.

6.Heading Etiket Kulanımları Nasıl Olmalıdır?

Heading etiketi yazıların başlıklarında kullanılmaktadır. Web sitelerinin sayfa başlıklarının H1 ve yazı içerisindeki diğer alt başlıklarında H2 – H3 … etiketleri ile etiketlenmesi SEO açısından fayda sağlamaktadır. Ayrıca H (Heading) etiketleri arasında anahtar kelime seçimine özen gösterilmesi sitenin görünürlülüğünün artmasına katkı sağlamaktadır.

7.Site İçi Seo Nasıl Olmalıdır, Kısaca Bahsedermisiniz?

Site içi optimizasyon kullanıcıların ilgili sitelerde daha uzun vakit geçirmesi ve etkileşime geçmesine yönelik yapılan çalışmaları içermektedir. Mümkün olduğunca site içerisinde kullanıcıyı bilgilendiren içerikler sunulmalıdır. İçerikler yayınlanırken arama motorları değil kullanıcılar göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun yanı sıra temiz bir kodlama, görünürlülüğü kısıtlayabilecek tüm  teknik etkenleri değerlendirmek gerekir. Sürekli A/B testleri ile ON PAGE SEO (Site içi optimizasyon) tarafında iyileştirmeler yaparak sitenin daha görünür olması sağlanabilmektedir.

8.SEO danışmanlığı almak isteyen markalar size nasıl ulaşabilirler?


SEO danışmanlığı hizmeti almak isteyen markalar için blogumda özel olarak hazırlamış olduğum Kurumsal SEO Danışmanlığı (
http://www.omerakgun.com.tr/kurumsal-seo-danismanligi) adlı bir  sayfa var. Dilerlerse bu sayfa içerisindeki formu doldurarak ya da yine blogumun iletişim sayfasından benimle iletişime geçebilirler. Ayrıca Twitter (@omerakgun34), LinkedIn (tr.linkedin.com/in/omerakgun)
hesaplarımı da aktif olarak kullanıyorum. SEO hizmeti almak isteyenler bu ağlar üzerinden de benimle temasa geçebilirler.


Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi