Blogunuz İçin En Çok Hit Alan Kelimeleri Bulun





Harika bir yazarsınız…Yazmaya başlayınca kelimeler akmaya başlıyor. Hemen bir blog açıp, binlere yok yok onbinlere erişmeniz içten bile değil! Peki ne yazacaksınız? Yazdıklarınız insanlar tarafından google’da aranıyor mu? Peki kimsenin aramadığı bir kelime üzerine yazı yazmak isterseniz, insanların sizi arama sonuçlarında bulmasını nasıl sağlayacaksınız?

En çok hit alan kelimeler hangileri?

Google, bu konu ile ilgili bizlere harika bir servis sunmaktadır: Google Adwords. Google Adwords başlı başına bir dünya ve içerisinde yararlanabileceğiniz binlerce bilgi var belki de. Ancak ben bugün sizlere sadece bir makale yazarken, kullanacağınız içerikte, etiketlerde, başlıklarda veya metalarda doğru kelimeleri nasıl seçmeniz gerektiği gereketiğine dair bir fikir vermeye çalışacağım.

Google Adwords:

1. Öncellikle artık bir gmail hesabınızın olduğunu düşünüyorum ama eğer yoksa hemen yeni bir hesap açın.
2. Google Adwords internet adresine giriş yapın.
3. Karşınıza bilgilerinizi gösteren bir ekran çıkarsa kaydet ve devam et diyebilirsiniz.
4. Şimdi aşağıda gösterdiğim menüden araçlar ve anahtar kelime planlayıcısını seçiyoruz.
adwords-giriş
5. Açılan ekrandan yeni anahtar kelime ve reklam grubu fikirleri arayın diyoruz.
anahtar-kelime-planlayıcı
6. Burda giriş yapmamız gereken 3 ana kısım var. Hangi kelimeyi veya kelimeleri aramak istiyorsanız, hedeflediğiniz ülke veya ülkeler ve son olarak da kullanılan dil. Bu seçeneklerden dilediğiniz kadarını yazıp aratabilirsiniz. Sayfanın altında bulunan fikir al butonunu tıklıyoruz.
adwords-fikir-al
7. Karşımıza çıkan 2 seçenekten anahtar kelime fikirlerini seçiyoruz.
adwords-fikir
8. Ve son olarak karşımıza çıkan 2 tablodan altta yer alanı dikkate alıyoruz ve “Ort. aylık arama sayısı” başlığına tıklıyoruz ki bize sonuçları büyükten küçüğe sıralasın.
adwords-sırala
Evet karşımıza çıkan sonuçlara baktığımızda aylık ortalama kaç kişinin biraz önce aradığımız kelimelerle alakalı olan şeyler arattığını görebiliyoruz. Ayakkabı modelleri aylık ortalama 135.000 kere aranıyormuş. Yani ayakkabı ile ilgili bir yazıyorsanız şayet yazınızda bolca ayakkabı modelleri kelimesi geçmesi, hatta yazınızın başlığının ayakkabı modelleri olması, aramalarda üst sıralara çıkmanızı sağlayacaktır.
Tabi ki bu kelimelere bağlı kalmak zorunda değilsiniz çünkü bloglarda en önemli konu içeriğin iyi olmasıdır. Ancak sadece yazılarınızı yazmadan önce Google Adwords sayfasını ziyaret edersiniz, en azından en çok hit alan kelimeler hangileri fikir almış olursunuz.


Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi