Patronunuz Olmadan Çalışın!






Bir şirkete bağımlı olmadan çalışmak ister misiniz? Hayır hayır home office ten bahsetmiyorum. Bahsedeciğim şey freelance

Freelance Nedir?

Freelance kelime anlamı olarak "küçük mızrak" anlamına gelmektedir. Genel anlamıyla kişinin bir firmaya bağımlı olmadan serbest çalışmasıdır . Freelance in kapsadığı genel olarak alanlar yazılım,grafiker,çevirmenler,web sitesi gibi daha bir çok alanda hizmet vermektedir. Yani bir takım yetenekleriniz varsa çok güzel paralar kazanabilirsiniz. 





Freelance Çalışmanın Olumsuzlukları


Olumsuz yanı bir gün çok iyi para kazanırken ertesi gün elinizde iş olmayabilir. Tabi bu sizin biraz pazarlama gücünüzede bağlıdır. Bu yüzden sürekli bir gelir garantisi yoktur. Ayrıca bir şirkette çalışmaya başladığınızda sigortanız var ise maalesef freelance çalışmayı düşünüyorsanız bu tür hizmetlerden mahrum kalabiliyorsunuz. Diğer bir olumsuz yanı ise; çok iyi bir sözleşme yapmanız gerekmektedir. Zira emeğinizin karşılığını alamayabilirsiniz. Bu yüzden piyasayı iyi araştırıp o şekilde iş verene ücreti söylemeniz dahilinde sıkıntı yaşamazsınız. Gelin biraz da Olumlu yanlarına bakalım.


Freelance Çalışmanın Olumlu Yanları

Bir kere özgür alanınızda yani evinizde bahçenizde istediğiniz her yerde bir çalışma ortamınız var. Çalışma saatlerin sana bağlı ister gece ister sabahın bir vaktinde çalışabilirsiniz.En güzelide kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Sosyal medya ve interneti iyi kullandığınız sürece elinizde iş imkanı olur diye düşünüyorum.

Freelance Portalları


projekurdu.com, Scriptlance.com, guru.com,elanceonline.com gibi sitelerden freelance olabilirsiniz. Kendinizde araştırıp bu tip sitelere üye olarak para kazanabilirsiniz.


Umarım yararlı bir yazı olmuştur. Kolay Gelsin.







Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi