CIA Uygulamasından Numaranızı Silin!








Android telefon kullanan çoğu kişi CIA uygulamasını bilir. CIA uygulamasını bir havuz gibi düşünün indirilen telefonun rehber bilgisine erişip veritabanına kaydediyor ve bu şekilde numarayı arattırdığınız zaman veritabanından kayıtlı olan numara bilgisi gösteriliyor. 

Gördüğüm bir haber sayesinde numaramı silmek istedim ve aşağıda verdiğim linkte ülkenizi seçtikten sonra Numaramı Sil butonuna tıkladıktan sonra veritabanından silmektedir.


Haberin özeti ise şu şekildeydi:



"Avusturya merkezli şirket, uygulamayı indiren kişilerden aldığı izinle(!) veri tabanını her geçen gün daha da büyütüyor.
Uygulamada, kullanıcılardan rehberlerindeki tüm bilgileri almak için izin isterken kabul anlamına gelen ‘devam’ butonu oldukça görünür olmasına rağmen, ‘vazgeç’ butonunu dikkatlerden kaçabilecek kadar küçük görünüyor.
Bu sayede kullanıcılar, programı kurmak için devam etme olarak algılayıp ‘devam’ butonuna basarak, CIA adlı uygulamasının veri tabanını günden güne genişletiyor.
Numaranızın bu uygulamanın veri tabanına kayıtlı olmasını engellemek de çok kolay değil.
Siz uygulamayı hiç yüklememiş olsanız bile numaranızı bilen biri eğer bu uygulamayı telefonuna yükler ve rehberine ulaşım izni verirse, telefon numaranız sisteme otomatik olarak kaydediliyor.
Bu tür şirketler, kullanıcıların kendi rızaları(!) ile paylaştıkları rehber bilgilerini, belli ücretler karşılığında veri tabanlarını başka firmalara veya kişilere satabiliyor."
Çoğu uygulama maalesef isteğimiz dışında kişisel bilgilerimize erişebiliyor.

BURADAN SİLEBİLİRSİNİZ.




Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi