Yazılarınız Çalınıyor mu?



Google gün geçtikçe özgün yazılara daha çok önem vermekte. Çoğu blog yazarlarının ortak hedefi ise Google da ilk sıralara çıkabilmektir. Peki yazdığınız yazılar çalınıyorsa?






Saatlerce uğraşıp emek verdiğimiz yazılarımız daha biz yayınlanmadan çalınabiliyor. Copy/paste yapılan yazılarımıza üstüne üstlük herhangi bir link verilmeden kendi yazılarıymış gibi paylaşabiliyorlar. Emek hırsızları maalesef bu konuda ustalaşmış durumda. Gerek sağ tık engeli yaparak gerekse farklı yöntemler deneyerek bunları  kendimizce engellemeye çalışırız. Bunları yapmamıza rağmen maalesef  bilgi hırsızlığının önüne geçemiyoruz. Fakat bizim yazımız olduğunu kanıtlayabiliriz.



Tasdix

Tasdix, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda belirtilen bilgisayar ortamındaki dökümanlarınızın elektronik olarak damgalandığı zamanı ve o tarihten itibaren üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadığını gösteren, herhangi bir uyuşmazlıkta delil olarak gösterebileceğiniz bir zaman damgası uygulamasıdır. https://www.tasdix.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Çalınan Yazılarınızı Bulun

http://copyscape.com/ adresinden içeriklerinizin kimler tarafından kopyalanıp paylaşıldığını görebilirsiniz. Bunun için ise yapmanız gereken yazıdğınız yazının linkini kopyalayıp yapıştırarak bu adreste aratmanız. En fazla 10 sorgu göstermektedir.


Rss Takip Sistemi

Rss takip sistemi ile içerikleriniz paylaşıma açıksa ve yayımcılar içeriklerinizi sizin adınıza paylaşıp paylaşmadıklarını kontrol etmek istiyorsanız http://www.copygator.com bu adresten takip edebilirsiniz. Rss takip sisteminden paylaşıma kapatmak için ise rss akışını kısa olarak ayarlamamız gerekiyor.

Google Şikayet

İçeriğinizi çalındığı durumda çalan kişiyi Google'a şikayet edebilirsiniz. Google Webmaster Tools'a girerek spamreport  aracılığı ile ilgili yazının sizin yazınız olduğunu ve arama sıralamasından kaldırılmasını isteyebilirsiniz.

Dmca

Dmca içeriğiniz korumaya yönelik ücretsiz lisanslama koruma servisidir. İçeriklerinizin bir nevi sigortalanmasıdır. Dmcaya kayıt olup lisans aldıktan sonra içerik çalınması ve izinsiz kopyalama gibi durumlarda Dmcaya bildirdiğiniz takdirde; Google, Yandex, Bing vs gibi arama motorlarında çalan siteyi bir nevi karalisteye aldırabiliyorsunuz. Bu durumda şikayet edilen site arama motorlarında geriye düşüyor.





Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi