Seo: Dmoz Nedir, Nasıl Kayıt Olunur






Öncelikle dmoz nedir ona değinmek istiyorum.  Dmoz bir dizin sitesidir. Başta Google olmak üzere tüm arama motorları bu dizine önem vermektedir. Peki neden bu kadar önemli bu dizin?

Dmoz dizin sitesi botlar tarafından değil insanlar tarafından eklendiği için Google tarafından bu kadar önemsenmektedir. Bu dizin sitesinin editörleri tüm dünyada yer alan gönüllü kişilerdir. Siz de gönüllü olarak editörlük yapabilirsiniz. Editör ol linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Dmoz Kaydı Nasıl Yapılır


Dmoz dizinine kayıt olmak için öncelikle web sitenizle alakalı kategoriyi bulmanız gerekiyor. Sitenizle alakalı olmayan ama daha çok ziyaretçi çekebileceğinizi düşündüğünüz kategoriye eklemeniz kayıtta başarısız olmanıza neden olur. Önemli olan kendi web sitenizin kategorisi doğru bir biçimde bulmanızdır. Kategorinizi bulduğunuzu düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken bir kaç konu var. Bunlardan en önemlisi başlık. Başlığınızı seçerken anahtar kelime çöplüğüne dönüştürmeyiniz. Mesela http://pcmaps.blogspot.com.tr/ için uygun başlık Pc Maps tir. Diğer önemli konu ise açıklama kısmıdır. Açıklama kısmında imla hatalarından kaçınmalısınız. Açıklama kısmında aynı şekilde kelime çöplüğüne dönüştürülmemelidir. Son olarak email adresimizi ve doğrulama kodunu yazıp ona butonuna tıklıyoruz.  




Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi