Seo:Blogunuz Google'da Kaçıncı Sırada?



Google Sıra Bulucu

Blogunuza koyduğunuz yazıların Google’daki sıralamasını mutlaka merak ediyorsunuzdur.
Bu yazımda, yazılarınızın Google’da kaçıncı sırada çıktığını gösteren güzel bir websitenin tanıtımını yapmak istiyorum.

Google’da Kaçıncı Sayfada Çıktığınız Önemli Mi?

Aklınızdan Google’da kaçıncı sayfada çıkmanın ne önemi olduğu geçiyor olabilir. Aslında çooook önemi var. Google’da ne kadar üst sıralarda çıkıyorsanız, yazılarınız o kadar çok okunuyor demektir. Hatta ilk sayfadaki iç sıralama bile çok değerlidir.
Aşağıdaki sıralama ilk sayfada yer alan yazıların görüntülenme oralarını göstermektedir. İlk yazı ile altıncı yazı arasındaki farka dikkat vermenizi öneririm. Yani 100 kişinin Google arama motoruna yazdığı aynı kelime sonucu çıkan ilk on sonuçta; ilk çıkan yazıyı 32 kişi okurken, 6 sırada çıkan yazıyı sadece 4 kişi okumaktadır.
hangi-sıra
Alttaki grafikte ise yazınızın Google ilk on sayfa gösterimine oranla okunma yüzdesini göstermektedir. Yani yine 100 kişinin Google arama motoruna yazdığı aynı kelime sonucu çıkan ilk on sayfada; ilk sayfadaki yazıları 91 kişi okurken 6. Sayfadaki yazıları sadece 1 kişi okumaktadır.
hangi-sayfa

Google’da Kaçıncı Sayfada Çıktığınızı Nasıl Öğreneceksiniz?

Sanırım artık herkes durumun ne kadar ciddi olduğunu fark etti :)…Şimdi gelin hep beraber bu sorguyu nasıl yapabileceğinize bakalım.
İnternette sıralama analizi yapan birçok yerli ve yabancı Google sıra bulucu bulunmaktadır ancak benim favorim whatpageofsearchamion’dur.
1. Bu sayfaya giriş yapın.
2. Keyword alanına hangi kelimeyi aratmak istiyorsanız onu yazın.
3. URL kısmına ise yazınızın url’sini yapıştırın. (Not: ana sayfanızın url’sini değil yazınızın url’sini yazın. Anasayfanızı yazmanız oldukça iddalı olacaktır)
whatpageofsearchamion
4. Search demeniz yeterli olacaktır. (Not: Bu servis sadece ilk on sayfadaki sonuçları sıralamaktadır. Yani eğer sonuç bulunamazsa henüz Google dünyasında olmadığınızı varsayabilirsiniz)
hangi-sayfadayim
Kolay Gelsin.


Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi