Parolanız Diş Fırçanıza Benzer



... yani başkasıyla paylaşmaya gelmez. Peki, bir parola neden bu kadar önemli olabilir ki dediğinizi duyar gibiyim. Üzerinde çok düşünmeden telefonda söylediğiniz, uluorta yerlerde tuşladığınız, kağıda yazıp bir yere yapıştırdığınız veya "sevdiğiniz" kişilerle paylaştığınız parolalar çok ama çok büyük pişmanlıklara yol açabilir. Tabii kötü seçilmiş parolalarda..


Bunun en iyi örneği(!) geçen ay yaşandı. İyi korunmayan bir kaç parola, dünyaca ünlü yıldızların kabusu oldu. Sanmayın ki siz daha az risk altındasınız. Biz bir avuç ünlüyü konuşurken, 5 milyona yakın Gmail parolalarının da internete sızdığı ortaya çıktı.Bunlar sadece bir kaç küçük örnek internet bankacılığı servisleri kullananlar için  çok daha büyük kabuslara yol açacağı aşikar. Ben bu konuyla alakalı aldığım bir kaç önlemden bahsetmek istiyorum.





İşim gereği sürekli yeni sitelere üye oluyor, yeni servisleri test ediyorum. Gerçi işim bu olmasaydı bile muhtemelen aynı şeyi yapacaktım ve sizin için de aynı şekilde olduğunu düşünüyorum. Bir kaç aydır parola yönetimi için LastPass yazılımını (www.lastpass.com) ve LastPass'ın mucizevi bir çözüm olduğunu düşünüyorum. LastPass internet kullanıcılarının yaşadığı şifre karmaşasına son vermek amacı ile geliştirilmiş, tek bir hesaptan tüm hesaplara giriş yapabilme imkanını sunan uygulamadır. Sadece LastPass uygulamasını bilgisayarınıza yükleyerek ve bir LastPass kullanıcısı oluşturarak tüm internet sitesi hesaplarınıza giriş yapabilirsiniz. LastPass hizmeti kullanıcı adı, e-posta, şifre gibi bir çok form alanını desteklemektedir. Özellikle çok fazla kullanıcı sahibi olan ya da şifrelerini bir metin belgesi halinde saklamak istemeyen kişiler için yararlıdır. Güvenli yapıya sahip olan LastPass uygulamasını kullandığınız tüm şifrelerinizi hatırlamak ya da el ile teker teker yazmak zorunda kalmayacaksınız. Bunun yanı sıra LastPass sizin bir web sitesi için tanımlamış olduğunuz şifrelerde sizin bir komut vermenizi beklemeden sizin için form alanlarını doldurur.

Nasıl Kullanılır?

https://lastpass.com/create_account.php?fromloginpage=1 bu linke tıklayın hesap oluştur formu gelecektir. Formu dolduruyoruz.



Hesap Oluştur butonuna tıklıyoruz.




Şifremizi tekrar girmemizi isteyen bir sayfa geldi. Tekrar Hesap Oluştur formuna tıklıyoruz.



lastpass-onay

Resimde de gördüğünüz gibi hesabımız oluşturuldu. Download LastPass butonuna tıklayıp Programı bilgisayarımıza indiriyoruz.



Bu yazılım tarayıcımıza eklenti olarak eklendiği için tarayıcınız açıksa hata verecektir.



Tarayıcımızı kapatıp devam ediyoruz.




Log In to Existing Account butonuna tıklayıp giriş yapıyoruz. 




Log In kısmına tıkladıktan sonra Tarayıcınıza eklenti olarak eklendiğini göreceksiniz. 




Sites yazan kısmında Add Site butonuna tıklayıp siteyi ve şifrenizi kaydedebilirsiniz.





Umarım yararlı olmuştur:)

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi