Yapmamanız Gereken 5 Black Hat SEO Tekniği




Black Hat SEO Nedir?

Blogunuzu arama motorlarında üst sıralara çıkarabilmek için uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır ancak bu teknikleri uygularken çok dikkatli olmak gerekir. Yapacağınız hatalı SEO teknikleriyle blogunuzun Google veya diğer arama motorları tarafından cezalandırılmasını istemezsiniz sanırım. Eğer yazılarınıza güveniyor ve internette kalıcı olmak istiyorsanız arama motoru hilelerinden veya başka bir deyişle Black Hat SEO tekniklerinden kesinlikle kaçınmalısınız.

Black Hat SEO Teknikleri

Title ve Meta Açıklamalarında Alakasız Anahtar Kelime Kullanımı

Title-ve-Meta
Tüm makalelerinizde title ve meta açıklamasının olması, arama motoru optimizasyonu açısından çok önemlidir. Ancak bu metinleri yazarken kuralları ihlal etmemelisiniz. Yazılarınızı tamamiyle özetleyen açıklamalar seçmelisiniz. Alakasız ama popüler olan kelimeleri bu alanlara yazmanız yazılarınızı birkaç haftalığına üstlere çıkaracaktır ancak bir süre sonra yenilgi kaçınılmaz olacaktır.
Örnek: Yeni çıkan bir playstation oyunu hakkında okuyucularınıza bilgi vermek istiyorsunuz. Oyunun adı Winning Ten olsun.
Hatalı Title: Winnig Ten, Wining Ten, Oyun İndir, Bedava Oyun İndir.
Doğru Title: Winning Ten Hakkında Önemli İpuçları

Anahtar Kelime Yoğunluğu

anahtar-kelime-yoğunluğu
Makalelerinizdeki anahtar kelimelerin yoğunluğu dikkat etmeniz gereken önemli konulardan bir başkasıdır. Makalenizi yazmadan önce insanların arama motorlarında hangi kelime veya cümleleri aratınca çıkmanız gerektiğini planlamalısınız. Tabi ki bu planlamayı yaparken çok dikkatli olmalısınız. Anahtar kelime yoğunluğunu abartırsanız arama motorları tarafından cezalandırılmanız kaçınılmaz olacağı gibi okuyucular blogunuzu 1-2 saniye içerisinde terk edeceklerdir.
Örnek: iPhone’un yeni telefonu iPhone 6 piyasaya çıkacak sizde bu konu hakkında makale yazacaksınız.
Yanlış Metin: iPhone 6 çıkacak, iPhone6 ne zaman mı çıkacak? iPhone 6 haftaya mı çıkacak vs…
Doğru Metin: Apple yetkililerin ilettiği bilgi doğrultusunda iPhone 6’nın çıkış tarihi Eylül’ün ilk haftasını bulacağa benziyor vs…

Gizli Metinler

gizli-text
Bundan 5 sene öncesine dönersek gizli metin kullananların arama motorlarında üst sıralara kolaylıkla çıktığını söyleyebilirim ancak günümüzde durum farklı. Google başta olmak üzere tüm arama motorları tarafından bu hile hemen farkediliyor ve blogunuz çok uzun bir süre arama sonuçlarından silinebiliyor. Bu yöntemi aklınızdan bile geçirmeyin.
Örnek: Bodrum otellerini anlatan bir blogunuz var.
Yanlış Kullanım: Blogunuzun alt kısımlarına veya footer’a blogunuz ile aynı renkte yazı tonu seçip kelimeleri dizmeye başlamak. Bodrum otelleri, ucuz bodrum otelleri, en ucuz bodrum otelleri vs…
Doğru Kullanım: Kaliteli metinler yazmaya özen gösterip kelimelerinizi görünmez yapmaya çalışmayın.

Makale Hırsızlığı

makale-hirsizi
Makale hırsızlığı yani blogunuza koyacağınız kopya içerikler ilk zamanlar blogunuzun trafiğini olumlu etkilese bile ilerleyen zamanlarda arama sonuçlarındaki başarınız önemli ölçüde düşecektir. Ayrıca kopya yazılar kullanarak domain autority score’unuzda düşürmemenizi öneririm. Hergün blogunuza yazı koymak adına kopya yazı kullanacağınıza haftada bir gün blogunuzda özgün makaleler yayınlamak size başarının kalıcı yolunu sunacaktır.

Paravan Blog

paravan-blog
Paravan blog, birçok SEO danışmanlığı yapan kişinin uyguladığı ve yarardan çok zarar getiren bir yöntemdir. Basitçe anlatmak gerekirse paravan blog, yeni bir blog açarak ve bir tanıtım yazısı ile açtığınız bu yeni blogtan kendi blogunuza gönderilen backlinkler ile blog trafiğini arttırma yöntemidir. Google tarafından kolaylıkla anlaşılan bu yöntem, blogunuzu arama sonuçlarında arka sıralara itecektir. Ayrıca yeni açılmış bir blogun domain otoritesi ve sayfa otoritesi “0” olduğu için bu paravan blogtan gelecek backlinklerde bir anlam ifade etmeyecektir.
Sonuç:
Black Hat SEO teknikleri ile başarıyı yakalamanız ne yazik ki mümkün değil. Kısa süreli başarılar gözünüzü boyasa bile biraz zaman geçtikten sonra yaptığınız hatalardan pişman olmamak ve emeklerinizin boşa gitmemesi için SEO işini tekniğine göre yapmanız gerekiyor.


Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi