Kaçırmamanız Gereken Whatsapp İpuçları





Şüphesiz ki Whatsapp şu an dünya genelinde en çok kullanılan mobil mesajlaşma uygulamasıdır. Bunun nedeni ise kullanıcılara sunduğu pratik ve kolay kullanımının yanında piyasada yer alan ilk ücretsiz mobil mesajlaşma uygulamasından biri olması. Peki kullandığımız whatsapp uygulaması hakkında ne kadar bilgiliyiz? Facebook'un Whatsapp'ı satın almasıyla birlikte pek çok yeni özellik eklenmiş oldu. Şimdi birlikte bu özelliklere gözatalım.


Whatsapp Son Görülme Özelliğini Kapatmak

Whatsapp uygulamasın da en çok dikkat çeken özelliklerden biridir. Kişisel ve ya güvenlik açısından bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların yapmaları gereken Ayarlar> Hesap> Son Görünüm yolunu izleyerek ayarlayabilirler.



Whatsapp Mesajlarınızı Şifreleyin

Pek çoğumuz mesajlarımızın okunmasını istemeyiz. Siz de bu konuda hassassanız bu özelliği uygulamak için Google Playstore dan Whatsapp Lock uygulamasını indirmeniz yeterli.




Whatsapp Konuşmalarını Yedekleme ve Geri Yükleme


Whatsapp konuşmalarımızı yedeklese de kendimiz manuel olarak yedeklemek isterse Whatsapp> Ayarlar > Sohbet Ayarları adımlarını takip ederek yapabilirsiniz.


Silinen İletileri Geri Yükleme

Yanlışlıkla çok önemli mesajlarınızı silip zor durumda kalma olasılığınız olabilir. Bu durumda Whatsapp'ın bu yılın başında eklenen özelliğiyle geri getirmek mümkün. Bunun için yapmanız gereken Whatsapp uygulumasını telefonunuzdan silip tekrar yüklemek. 



Sık Görüştüğünüz Kişiler İçin Kısayol Oluşturma

Sık görüştüğünüz kişilerin ana sayfanızda görünmesini ister misiniz? Tek yapmanız gereken whatsappta konuşmuş olduğunuz kişilerin ve grupların üzerine bir süre parmağınızla dokunmanız ve çıkan yeni pencere de Sohbet Kısa Yolu Ekle seçeniğine dokunmak.



İstediğiniz Dosyayı Gönderin

Bildiğiniz gibi whatsapp da çoğu dosyayı gönderemiyoruz. Bu özelliği aktif etmek için iki tarafın da Whats Packed 2 Ads uygulamasını indirmeniz yeterli bu uygulama şu anlık sadece Androidde mevcut İOS kullanıcıları bu uygulamadan yararlanamıyor. 




Whatsapp Fotoğraflarının Galeri Üzerinde Yer Almasını Engelleme

Whatsappta arkadaşlarınızın size gönderdiği fotoğraflar ve ya sizin gönderdiğiniz fotoğraflar otomatik olarak telefon galerisinde kaydedilir. Sonuç olarak paylaşılan fotoğraflar özel olabilir. Telefonunuzda görünmesi can sıkıcı olabilir. Bunu engellemek için Ayarlar> Sohbet Ayarları > Gelen Medyayı Kaydet özelliğini kapatarak ayarlayabilirsiniz.


Whatsapp Telefon Numarası Değiştirmek

Telefonunuzu değiştirmeden numaranızı değiştirmiş olabilirsiniz. Whatsapp uygulamasını geri yüklemektense sadece kullandığınız whatsappta numara değiştirerek geçmiş iletileriniz ve arkadaşlarınız değişmeden yeniden kullanabilirsiniz. Bunun için Ayarlar> Hesap> Numarayı Değiştir adımlarını izleyerek yapmanız mümkün.




Umarım Yararlı Olmuştur.





Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi