Animasyon Filmlerin Sinemadaki Yeri

Teknoloji sinema sektöründe de kendisini göstermeye başlamış durumda ve animasyon filmler alanında çok başarılı işler ortaya çıkmaktadır. Çizgi filmlerle büyüyen çocuklarımızdan sonra hazırlanan mükemmel üç boyutlu görsel efektlerle hayal gücünün sınır tanımaz özelliklerini kullanan animasyonlar gişe başarısı olarak gerçek kişilerin oynadığı filmlerle yarışır durumdadır. Animasyon Filmleri izle kategorisi altında shrek, Madagaskar gibi çok özel yapımlar yayınlandıkları dönemde başarıları ile adlarından çokça söz ettirmişler, beyaz perde de başlayan bu akım küçüklerden çok büyükleri de etkilemiştir. Bu yapımları ejderhanı nasıl eğitirsin, buz devri, şirinler gibi yapımlarda izlemekte bu ise karlar ülkesi ile dünya üzerinde gösterime girdiği alanlarda büyük gişe başarısı yakalayan yapımlara her yıl yenileri eklenmektedir.
            Hem bütçe olarak çok daha ekonomik olan yapımlar hem de teknoloji ile hayal gücünü birleştirerek çok farklı hikâyelerde çok farkı görsel öğeleri kullanabilmektedir. Film izlekategorisi altında her bireyin çok sevdiği bir animasyon mutlaka bulunmakta, izleyiciler arasında her yaştan insan da mutlaka yer almaktadır. Oyuncak hikâyesi, yukarı bak gibi yapımlarda çok izlenenler arasında yer almakta,  muhteşem ses ve görsel efektleri ile fantastik maceralarda bile oluşan aksiyonlarda insan kendini kaybedebilmektedir. Bu yapımların çocuk izleyicileri de çok fazla olmakta ve şüphesiz en çok çocuklar eğlenmektedir. Filmlerin izleyici kitlesine bakıldığında teknolojinin sanatla mükemmel bir uyum içerisinde olduğu söylenebilmektedir. Özellikle gerçeğinden ayırt edilmeyen 4d teknolojisi ile hazırlanmış görsel animasyonlar, gerçek hayatlar fantastik olguları çok hoş bir şekilde harmanlamaktadır.

            Avatar özellikle yayınlandığı dönemde önemli bir başarı elde etmiş Titanik gibi ünlü yapımları da geride bırakan hâsılat rekoru ile tüm zamanların gişe hâsılatını kırmıştır. Animasyonlar çocukların izlediği çizdi dizilerin çok ilerisinde kalitesi ile etkileyici bir seyir zevki oluşturmakta dizi izle kategorisi altında daha çok çocuklara hitap eden seçenekler bulunmaktadır. İçindeki çocuğu hiç büyütmeyenler için de animasyon diziler çok büyük bir zevk olabilmektedir. Sanatsal özellikler taşıyan her yapıt insanın iç dünyasından esintiler içerdikçe daha çok kişi tarafından beğenilmekte, daha çok kitleleri peşinden sürükleyebilmektedir.
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi