Facebook


Facebook 4 Şubat 2004 tarihinde, insanların birbirleri ile iletişim kurmaları, güzel vakit geçirmeleri, paylaşımlar yapmaları, bilgi özümsemeleri için kurulmuş bir web 2.0 uygulamasıdır. Kurucusu Mark Zuckerberg'dir. Zuckerberg, Facebook'u ilkin Harward Üniversitesi öğrencileri için tasarlamıştı. Fakat kısa bir süre içinde sitenin popüleritesi gittikçe arttı ve kullanıcı ağı çok genişledi. 

Facebook, ABD merkezli websitelerin kullanıcı trafiklerini inceleyen Alexa'nın istatistiklerine bakıldığında 31 Ağustos 2014 tarihi itibariyle dünyanın en çok ziyaret edilen 2. websitesidir. Facebook'un üye sayısı bugün itibariyle 1 milyardan fazladır ve istatistiki veriler baz alındığında her kullanıcı minimum düzeyde 19 dakika Facebook'ta vakit geçiriyor. Bu kesinlikle harikulade bir olay.

Başarı basamaklarını yirmişer yirmişer çıkan Facebook, teknoloji devlerinin dikkatini hemen çekmeyi başarmıştır. Bir çok başarılı websitenin, büyük şirketler tarafından satın alınmasından dolayı Facebook'un da satılacağı konuşuldu. Fakat Mark Zuckerberg siteyi satmayacağını söyledi. İlk alıcı Viacom'du ve teklifi 975 milyon dolardı, reddedildi. Daha sonra Yahoo 1 milyar dolarlık teklifle geldi, reddedildi. Daha sonra Google, Facebook hisseleri için 2,3 Milyar dolar önerdi, reddedildi. Microsoft, Facebook'un 1,6 lık hissesi için 240 milyon dolar ödeyerek satın aldı.

İnsanlar sürekli birbirlerini Facebook'a çağırdı ve 2012 yılında toplam ziyaretçi sayısı 1 milyar kişiyi aştı. Ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor ve şuan 2015 yılındayız, bu sayının 2 milyar kişiyi geçtiğini söyleyebilirim.


Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi