Mark Zuckerberg


Bilişim devlerinden söz edilir de Mark Zuckerberg'den bahsedilmez mi? Bilişim Dünyasının Devleri denilince akla Bill Gates, Steve Jobs'tan sonra Mark Zuckerbeg gelir. Mark Zuckerberg dünyanın en genç milyarderi olarak bilinir. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusudur. 14 Mayıs 1984 doğumludur. 

Harvard Üniversitesi'nde okurken girişimci arkadaşları Dustin Moskovitz, Chris Hughes ve Eduardo Saverin ile birlikte ilkin üniversitelerindeki öğrencileri kapsayan, onların birbirleri ile iletişim kurabilmeleri adına kurdukları sosyal ağ daha sonra patlama yapınca, fikir babası Mark Zuckerberg'de en genç milyarder olmaya hak kazandı. 2010 yılında TİME dergisinin anketinde Yılın Adamı seçildi. Kurucusu olduğu Facebook'ta sembolik bir maaş olan 1dolara çalışmaktadır. Şirketin kurucusu ve yöneticidir.

Facebook'a gelmeden önce Mark Zuckerberg'in çöpsitelerinden biraz bahsetmek gerekirse, üniversitenin en yakışıklıları ve en güzellerinin seçildiği facemash.com sitesi bunlardan biri. Ancak fotoğraflara ulaşabilmesi için okulun veritabanını hackleyince okuldan atıldı. Daha sonra da Facebook kuruldu.

Global 500 verilerine göre Facebook dünyanın en değerli 281. markasıdır. Daha sonra şirketin hisseleri halka arz edilince 104 milyar dolarlık değeri 19 milyar dolar eriyerek 84 milyar dolara düşmüştür. Mark Zuckerberg halen şirketin %57 hissesini elinde bulunduruyor.
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi