Microsoft


Microsoft, bilişim dünyasında bir çok ürünüyle tanınan Amerika Birleşik Devleti menşeili yazılım ve bilişim şirketidir. Kurucuları Bill Gates ve Paul Allen'dir. Şirket her ev ve her masada bir bilgisayar vizyonu ile 1975 yılında kurılmuştur.

Kurucularından Bill Gates'in Altair 8800 bilgisayarları için geliştirdiği BASIC yazılım dilini satınca, ikili iyi bir iş fırsatı yakaladıklarının farkında olarak Harvard Üniversitesi'ndeki Hukuk bölümünü yarıda bıraktı ve Microsoft'u kurdular. İlk uluslararası büro Japonya'da açıldı zaten sonrasında da dünya devi olmayı başardı. Microsoft'un bu denli başarılı olması Bill Gates'in yazılımladığı işletim sistemi sayesinde değil, ticari zekası sayesinde kendisine rakip olabilecek nitelikteki programları satın alarak ve yazılım açıklarını kapatarak mümkün olmuştur.

Microsoft Nokia'nın bazı patentlerini ve mobil cihazlar gibi bölümlerini 7.2 milyar dolar karşılığında satın almıştır. Nokia'da çalışan 18bin kişi de böylece Microsoft'a geçmiştir. Bilinen ürünleri, Visual Studio, FSX, MS-DOS, Windows 95, Windows 98, Windows 2000, Windows Me, Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Xbox'dır.

Microsoft'un çalışan sayısı 130bindir. Piyasa değeri 174milyar dolardır. 2014 verileri baz alındığında net gelir 86 milyar dolardır.
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi