Apple Inc.


Apple Inc. 1 Nisan 1976 yılında kurulan, elektonik, bilgisayar ve yazılımlarını tasarlayıp, geliştirip, satan, bünyesinde bir çok ulustan 2014 itibariyle 98.000 kişi çalıştıran, ABD merkezli bir şirkettir. Kurucusu Steve Jobs'tur. En popület ürünleri I-Phone, I-pad, I-Pod, Mac ve Apple Watch'dır. En popüler yazılımları ise Safari Web Browser, OS ve OSX işletim sistemleri ve iTunes medya tarayıcısıdır. 

Ocak 2013 verileri baz alındığında tahmini değeri 414 milyar dolardır. Türkiye'deki disbiritörleri Bilkom ve INDEX Bilgisayar'dır. Apple'ın şirketleşme sürecindeki ilk sermayeyi (250.000 dolar) Mike Markkula vermiştir.  1976 yılındaki ilk bilgisayarları olan Apple 1'i 2,690 dolara satışa çıkarmıştır. Logosunun tasarımı Rob Janoff tarafından tasarlanmıştır ve elma fikri meyve diyetinde olan Steve Jobs'tan gelmiştir. Kirazla karıştırılmaması adına elmadan bir ısırık alınmış gibi tasarlanmış ve idol haline gelmiştir. 

Apple'ın 2012 yılındaki cirosu 156,508 milyar dolar olarak belirlenmiştir. Bu astronomik rakam günümüzde katlanarak devam etmektedir. Steve Jobs'un hayatını kaybetmesinden sonra yöneticiliğe Tim Cook getirilmiştir. Şuanda Microsoft ile birlikte dünyanın en büyük şirketleri arasında bulunuyor.

Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi