Steve Jobs


Steve Jobs, bilim ve bilişim denilince akla gelen bir diğer isim. 24 Şubat 1955 doğumludur. Yenilikçi ve vizyon sahibi bir bilgisayar mucididir. Apple Inc şirketinin kurucu ortağıdır. Yenilikçi kişiliğini işine de yansıtmış ve bilgisayar dünyasında çığır açmıştır. Ortağı Steve Wozniak ile birlikte gelişmiş kişisel bilgisayar olan Apple'ı dünyaya sunmuştur.

Steve Jobs 1985 yılında Apple'ın yönetim kurulundan çıkartılmış ve o dönemde Next Computer Şirketini kurmuştur. Daha sonra Lucastfilm firmasından Pixar'ı satın almıştır. Apple, Next Computer'i satın alınca Steve Jobs'ta yuvaya geri dönmüştür. Fortune Dergisi'nin 2007 verileri baz alınarak hazırlanan ankette En Güçlü İş Adamı seçilmiştir. Apple şirketinde anlaşmazlığa düşüp Next Computer'i kurunca Lucastfilm şirketinden satın aldığı Pixar'ı geliştirince Walt Disney Studios bu ürünü satın almış ve Steve Jobs, Walt Disney Studios'un hissedarı konumuna gelmiştir.

Steve Jobs ürünlerinde estetiği ve gelişmişliği vizyon edinmiş ve bu yönde çalışmalar projeler gerçekleştirmiştir. Şirketinin piyasa değeri düşünülünce ne kadarlık bir serveti yönettiğini anlamak zor değil. 2011 yılında pankreasındaki tümör nedeniyle vefat etmiştir.
Share:

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

Bunlara Göz Atmalısın

Stats

Bu Blogda Ara

Arşiv

Hakkında

Teknoloji manyağı

Latest Posts

Featured

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Mutlaka Okumanız Gerekenler

AD BANNER

Etiketler

Blog Arşivi